Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti upozorili na nepravednu selekciju Adris grupe – oni sa stručnih studija nemaju šanse?

MojFaks | Vijesti, 02.07.2015.Studenti upozorili na nepravednu selekciju Adris grupe – oni sa stručnih studija nemaju šanse?

ADRIS grupa je ovih dana dobila mnogo medijskog prostora zahvaljujući programu 'Budućnost u Adrisu' kojeg su oglašavali na aerodromima diljem Europe. Poruka 'Razveseli mamu i vrati se doma' zaintrigirala je mnoge, ali Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola tvrdi da je natječaj koji je predstavila Adris grupa nepravedan.

Naime Adrisov je natječaj predstavljen na način: 'Adris grupa, davanjem prilike mladim i obrazovanim ljudima željnim izazova, nastavlja poticati i nagrađivati znanje, izvrsnost i strast prema poslu' a na njega se odlučio prijaviti i određen broj nezaposlenih diplomanata veleučilišta i visokih škola iz čitave Hrvatske piše Index.hr

Pri prijavi, studenti sa diplomom stručnih studija, naišli su na sljedeći uvjet postavljen od strane Adris grupe:

KOGA ŽELIMO ZAPOSLITI?

'Hrvatske državljane koji su tijekom prethodne dvije godine završili sveučilišni diplomski, poslijediplomski ili doktorski studij u Hrvatskoj ili inozemstvu i nemaju radnog iskustva u struci'.

To bi značilo da već u samome početku studenti koji su završili stručne studije nemaju pravo pristupiti natječaju.

Podsjetimo, studenti mogu studirati stručne studije na sveučilištima, veleučilištima i visokim školama, bilo one privatne ili državne te su zbog svojih kolegija, načina predavanja, stečenih znanja i obavezne prakse upravo dokazano spremniji za prvi izlazak na tržište rada.

Želimo zaposliti: 'one koji su tijekom studija kroz izvannastavne aktivnosti pokazali da mogu i žele postići više, bolje i drugačije te se istakli svojim znanjem, kreativnošću, marljivošću, odgovornošću...  - znači li navedena tvrdnja da ovakvih studenata nije bilo ili nema na stručnim studijima - koje trenutno pohađa 45 000 mladih ljudi diljem Hrvatske?

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: Index.hr
I.N.


AdrisStudentiZapošljavanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se