Mojfaks.hr u Vijesti

Studentica iz Splita javlja kako je na Istočnoj obali SAD-a: 'Stavljamo daske na prozore i vrata'

Proteklih dana stanovnicima SAD-a uopće nije lako jer uz uragan Florence, državu su pogodile i poplave. Naravno, zavladao je strah i panika, a splitska studentica koja se trenutno nalazi na Istočnoj obali ispričala je kako to sve izgleda.

17. rujna 2018 12:14
Studentica iz Splita javlja kako je na Istočnoj obali SAD-a: 'Stavljamo daske na prozore i vrata'

Studentica iz Splita javlja kako je na Istočnoj obali SAD-a: 'Stavljamo daske na prozore i vrata' Foto: MojFaks

"Policajci idu od vrata do vrata i javljaju da će doći do evakuacije. Ako pak nema potrebe za njom, donose se daske koje se stavljaju na prozore i vrata.", priča splitska studentica za portal Dalmacija news, koja je ovog ljeta otišla na Work & Travel program za mlade u Ocean City. Za opasnost od uragana čula je od kolegice na poslu.

...\'U tušu voda miriše na benzin\': Studentica Kristina opisala užas kroz koji prolaze stanovnici Slavonskog Broda...


Kaže da je zavladao strah, a ona i studenti iz drugih zemalja situaciju s uraganom i evakuacijom još nisu prije doživjeli. Kako tvrdi, pripremili su se na najgore te spakirali torbe za slučaj evakuacije. Ocean City je grad u Marylandu koji tijekom turističke sezone postaje najnaseljeniji u toj saveznoj državi, nakon Baltimorea. Ovog tjedna, dodaje studentica, koja radi u restoranu, nema posla jer su turisti masovno otkazali dolaske, no vremenske prilike sada su gotovo idealne, piše Dalmacija news. Studentica veli da su blaže poplave ono što su najgore doživjeli do sada.



Uragan Florence u petak je udario u američko kopno s udarima vjetra od 150 kilometara na sat te velikim pljuskovima. Brojne gradove uragan je pretvorio u bujice vode, a više od pola milijuna ljudi ostalo je bez električne energije. Ocean City-ju svake godine prijeti opasnost od uragana, no tek tri u povijesti su ga \'udarila\': 1954., 1972. te ne tako davne 2011. godine koji je za sobom ostavio štetu od 151 milijun dolara.

"Proteklih godina evakuirali su grad, srećom, ove do toga nije došlo i vraćamo se kući živi i zdravi.", kazala je splitska studentica.

Nisu svi imali sreće kao stanovnici Ocean City-ja koje je uragan naposljetku ipak zaobišao, te je Florence odnijela svoje prve žrtve...

Ivana Petrić
izvor: Dalmacija news
foto: Pixabay

Još vijesti