Mojfaks.hr u Vijesti

Studentica za kojom se okreću i žene i muškarci: jedina slavonsko-baranjska pin-up djevojka

Ako na slavonsko-baranjskim ulicama slučajno sretnete djevojku odjevenu u lepršavu haljinicu ispod koljena, hlače visokog struka, potpuno našminkanu, s neobičnom frizurom ili šeširićem, s 99 posto vjerojatnosti možete biti sigurni da ste nabasali na dvadesetsedmogodišnju Eleonoru Lovrić.

1. srpnja 2015 15:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ona je jedna od rijetkih, ako ne i jedina slavonsko-baranjska pin up djevojka, jednostavno zaljubljenu u retrostil, onaj iz 1950-ih i 1960-ih godina. U glavi joj se nešto prelomilo prije tri-četiri godine. Do tada je bila ortodoksna metalka, prepuna piercinga i svega onoga što taj stil odijevanja i života nosi. Upravo lepršave haljinice zamijenile su kožne jakne i traperice...

"Ne znam kako, ali dogodilo se. Oduvijek sam, zapravo, voljela neka prošla vremena. Kako sam odrastala, tako sam se sve više upoznavala s nekadašnjim stilovima života. Bila sam prvo oduševljena 1970-ima, djecom cvijeća i slično. Onda sam se počela zaljubljivati u godine Drugog svjetskog rata i one neposredno nakon njega. Žene su u to vrijeme zaista držale sva četiri kuta kuće, a budući da su im muževi bili po bojišnicama diljem svijeta, odlazile su i raditi u tvornice. Bez njih se, jednostavno, nije moglo", priča ova studentica četvrte godine (prve godine diplomskog studija) socijalnog rada.

Počela se odijevati po uzoru na žene iz tih godina, te tako odjevena odlaziti na fakultet, u trgovinu ili u normalne izlaske.

"Roditelji su prihvatili taj stil odijevanja, zatvoren, ali izuzetno ženstven, ni blizu vulgaran kao što se danas može vidjeti na našim ulicama", priča prisjećajući se zagonetnih pogleda slučajnih prolaznika. Budući da je, nastavlja, na neki način od sredine odudarala i prije, zbog svog metalskog stila, naviknula je na komentare, čudne poglede, pa čak i smijeh.



Kako bi bila prava pin up djevojka, važna je odjeća. A nabavlja je na razne načine.

"Nešto izradim sama, nešto krojimo u salonu Charme, a veći dio dobijem iz Velike Britanije, Švedske, Australije, pa čak i iz Kine. Cijena haljina je poprilično paprena, od 300-tinjak kuna pa do onih znatno skupljih", kaže Eleonora.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: Facebook

Još vijesti