Mojfaks.hr u Vijesti

Studentici iz Srbije zabranili odrađivanje prakse zbog 'vibratora'

Jedna od članica punk benda “Vibrator u rikverc” iz Pančeva unatoč sjajnom prosjeku na fakultetu kojeg završava u roku, neće moći na praksu u jednu srednju školu zbog imena benda u kojem nastupa. Svoju frustraciju podijelila je na Facebooku, a priču je objavio Telegraf.rs.

7. veljače 2014 14:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

“Iako sa učenicima radim plan i program koji mi je dodeljen od strane profesorke, u toku nastave ne promovišem ništa što se tiče mog privatnog života, ja učenike dovodim u rizik, jer se moj bend zove “Vibrator u rikverc”, a vibrator je – ružna reč!” – napisala je ova 23-godišnjakinja i dodala da ovaj slučaj doživljava kao diskriminaciju.

“Posle se pitamo što nam deca provode vreme ispred kompjutera, što su agresivna? Kod kuće nema roditelja, a u školi su kao u zatvoru. Probudila sam se sa svoje 23 godine i shvatila da živim u Avganistanu!”, napisala je ova glazbenica, a kolegama je poručila da ostanu kod kuće i slušaju Mozarta i ni slučajno ne koriste riječ – vibrator, ako planiraju raditi u bilo kojoj školi.

Pančevački bend “Vibrator u rikverc” sačinjavaju djevojke Snežana, Tamara, Sofija i Selena. Potpisale su ugovor sa “indie” izdavačkom kućom “Cleopatra Records” iz Los Angelesa, a njihova pjesma “Doris” naći će se na kompilaciji “Girls With Guitars” na kojoj će biti predstavljeni bendovi iz cijelog svijeta, a koje predvode žene.



L.B., Foto: Facebook

Još vijesti