Mojfaks.hr u Vijesti

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine održava najveće europsko inženjersko natjecanje - European BEST Engineering Competition (EBEC)

Riječ je inženjerskom natjecanju organiziranom od strane studenata za studente koje se održava u 31 državi na području Europe.

27. veljače 2019 14:33
Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine održava najveće europsko inženjersko natjecanje - European  BEST Engineering Competition (EBEC)

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine održava najveće europsko inženjersko natjecanje - European BEST Engineering Competition (EBEC) Foto: MojFaks

Cilj ovog natjecanja je potaknuti studente da pokažu svoje vještine i kreativnost putem dviju kategorija: Case Study i Team Design. EBEC se održava na tri razine – lokalnoj, regionalnoj i finalnoj. Pobjednici lokalne razine nastavljaju natjecanje na jednoj od 15 regionalnih razina, a 30 najboljih timova u Europi svoje vještine mogu pokazati na finalnoj razini u Torinu.

Foto: BEST Zagreb

Ovogodišnja lokalna razina natjecanja ponovno će se održati u Zagrebu i to 12. i 13. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a pobjednički timovi natjecat će se na regionalnoj razini u Mariboru. U kategoriji Case Study, natjecatelji proučavaju problem iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment), a pritom su vremenski ograničeni u njegovom proučavanju i rješavanju. Nakon proučavanja, natjecatelji iznose načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanog slučaja.

U kategoriji Team Design, natjecatelji, uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanog problema, odnosno, timovi osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanom vremenskom periodu.

Foto: BEST Zagreb

Vanjski suradnici osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim Topic timom, no imaju i mogućnost zadati stvarni problem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Vanjskim suradnicima također se pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedniku, a koji će pristupiti regionalnoj razini.

Prijave za natjecanje otvorene su od 4. veljače do 4. ožujka. U svrhu promocije natjecanja, studenti udruge BEST Zagreb organizirat će službeni preddogađaj EBEC-u 1. ožujka na FER-u. Taj događaj bit će skraćene inačice Case Studyja i Team Designa putem kojih bi upoznali studente i potencijalne sudionike sa strukturom natjecanja i vanjskim suradnicima.

Foto: BEST Zagreb

PR tekst

Još vijesti