Mojfaks.hr u Vijesti

Studentski dan sporta

Studentski dan sporta zajednički organiziraju Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Splitu te Hrvatski sveučilišni športski savez u suradnji sa sveučilišnim športskim savezima iz tri grada...

30. svibnja 2009 12:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks


U okviru manifestacije, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, na Korzu u Rijeci i na Rivi u Splitu, studenti će igrati ulični nogomet (Street soccer) i košarku (Streetball), vježbati aerobic, plesati salsu, veslati na veslačkim ergometrima te prezentirati borilačke sportove.


Uz rektore prof. dr. sc. Aleksu Bjeliša i prof. dr. sc. Peru Lučina, prorektore prof. dr. sc. Tonka Ćurka i prof. dr. sc. Želka Domazeta, te državnu tajnicu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Zrinku Kovačević, novinarima su projekt danas predstavili Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog sveučilišnog športskog saveza, Josip Čop, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, kao i promotori studentskog športa Danira Nakić-Bilić, dipl. ekonomistica i osvajačica olimpijske medalje i Gordan Kožulj, dipl. politolog i svjetski prvak u plivanju.


Studentski dan sporta održava se pod geslom "Ulice su mjesto prijateljstva i druženja" s ciljem prevencije nasilja među mladima. Projekt će se od ove godine redovito održavati u okviru godišnjeg kalendara studentskih događanja.


Više: unizg.hr

Još vijesti