Mojfaks.hr u Vijesti

Najelitnija mjesta za studente: Ovo su gradovi koji se mogu podičiti najvećim brojem TOP fakulteta

Svatko tko ima afiniteta, ali i dovoljnu financijsku podlogu rado će odabrati studij na jednome od prestižnih svjetskih top-sveučilišta. Neka od najboljih nalaze se u udaljenim gradovima svijeta, ali srećom među najatraktivnijima postoje i oni bliži i pristupačniji u susjedstvu...

2. Siječnja 2018 16:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Portal Times Higher Education je uz pomoć analize podataka koju su proveli znanstvenici sa Sveučilišta u Torontu došao do ljestvice najboljih fakulteta u 2017. godini. Osim toga, došli su i do najprivlačnijih gradova za studiranje u 2017. godini i to po nekoliko kriterija. Nama je najinteresantnija ljestvica gradova izrađena po kriteriju broja prestižnih fakulteta koji su se našli među 500 najboljih na svijetu, a kojima se može podičiti pojedini grad.

Ne čudi da je prvi na ljestvici London s 15 fakulteta koji su ušli u top 500, a na drugom mjestu je Pariz s 12 najboljih fakulteta u svijetu. Na trećem se nalazi Seoul (Južna Koreja) s 8 fakulteta koji su završili u elitnom društvu 500 najboljih.

...Međunarodne liste plasirale ga u vrh regije: Ovo je najbolji fakultet u Hrvatskoj...


...U kojem gradu studirati: Studenti otkrili gdje je najbolje upisati medicinu – evo gdje su najbolje menze i tete u referadi, a gdje možete izostati s predavanja...


Četvrto mjesto dijele New York, Melbourne te Cambridge, na petom je Hong Kong, a na šestom mjestu zajedno "sjede" Sydney, Chicago, Stockholm, Tokyo i Washington. Šesto mjesto sa četiri fakulteta u top 500 dijele Liege, Dublin, Copenhagen, Bruxelles, Barcelona, Philadelphia, Milano, Moskva i Los Angeles.


Izvor: Times Higher Education

Kao što možemo vidjeti, neki od ovih fakulteta se ni ne nalaze jako daleko od nas pa naši studenti mogu diplomu i titulu najboljih steći primjerice u Velikoj Britaniji, Italiji, Francuskoj, Španjolskoj ili Belgiji. Cijelu ljestvicu možete pogledati ovdje.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti