Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Stvari o faksu koje vam nitko nikada nije rekao

MojFaks | Vijesti, 11.09.2015.Stvari o faksu koje vam nitko nikada nije rekao

Pitaj bilo kojeg bivšeg studenta kako je to studirati i budi siguran/na da ćeš dobiti hrpu savjeta o kupovanju ili kopiranju knjiga, odlascima na predavanja ili čitanju obavezne i izborne literature, ali neke stvari gotovo nikad ne isplivaju – one koje se ne tiču učenja, akademskih tema i ocjena u indeksu.

Ove vam stvari o faksu nitko neće reći...

* Imat ćeš barem jedno suludo ranojutarnje predavanje.Ne, profesore, nisam spavao/la...

* Prvi cimer ili prva cimerica neće ti biti i najbolji/a prijatelj/ica.Zapravo, nemoj se iznenaditi ako te počne izluđivati brže, bolje i jače od sestre ili brata šmrkavca koje si ostavio/la kod kuće.

* Dečki na faksu jednako su komplicirani kao dečki u srednjoj.Ok, malo su stariji, a možda i malo zreliji (što je diskutabilno), ali i dalje ih je teško prokljuviti.

* Cure na faksu jednako su komplicirane kao i cure u srednjoj.
Ponovi prethodnu točku.

* Kad ti stigne paket u dom imat ćeš osjećaj kao da je Božić došao ranije.Bez obzira što se nalazi u njemu: pletene čarape, smrznute sarme ili fotka najmlađeg nećaka.

* Bolje se partija utorkom nego vikendom.Svaka cuga je finija, a svaka mjuza bolja kad znaš da sutra ujutro moraš na predavanje. Studenti su iracionalna bića, ne tražite da vam ovo objasnimo.

* Bit ćeš najproduktivniji/a oko 2 sata ujutro, ako ne i kasnije.Nikako nisi mogao/la osmisliti što napisati za onaj seminar koji moraš predati sutra? Pričekaj tri sata do roka predaje i da vidiš kako će inspiracija proraditi!

* Ako već nisi, postat ćeš ovisnik/ca o kavi.Čak i onoj odvratnoj iz automata na faksu.

* Ponijet ćeš sa sobom 15 pari cipela od kojih ćeš sljedećih devet mjeseci nositi samo tri.
Čak ni kao apsolvent/ica, nećeš naučiti kako se pametnije pakirati.

* Grupna učenja s prijateljima nikad ne funkcioniraju. NIKAD!Naravno, sigurno ćete pročitati puno toga: recimo smiješnih objava na Fejsu ili Tumblru.

* Moći ćeš preživjeti dane na suhoj hrani, bez jednog poštenog obroka.
Kava i Nutella za večeru danas, ok?

* Zvat ćeš kući češće nego što si mislio/la.Čudno je to, ali često ćeš poželjeti podijeliti sa svojima što ti se sve događa.

Svi mi stremimo ka uspjehu... Samo, nakon što odradimo tulumarenje utorkom.

L.B./izvor: Her Campus
foto: Freeimages


studiranjefakultetstudentski životsmiješnohumorKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se