Mojfaks.hr u Vijesti

Iz privatnog u javno: Popularno veleučilište od jeseni postaje sveučilište

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovog je srpnja dalo izdalo suglasnost za osnivanje Sveučilišta VERN. To je razveselilo brojne studente ovog zagrebačkog veleučilišta, a od ove jeseni započet će izvođenje sveučilišnoga preddiplomskog studija Poslovne ekonomije.

31. srpnja 2017 12:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Spomenuti sveučilišni preddiplomski studij Poslovne ekonomije na VERN-u izvodit će se u suradnji i pod mentorstvom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. No, to nije kraj vijesti za VERN-ove sadašnje i buduće studente jer slijede tri nova sveučilišna preddiplomska studija.

U narednom razdoblju Sveučilište VERN planira započeti s izvođenjem tri nova sveučilišna preddiplomska studija: Cyber komunikacije i znanost o mreži, Internet stvari i Transmedijska dramaturgija. Sva tri programa već su dobila pozitivnu akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a njihovu inovativnost u hrvatskom i regionalnom visokoobrazovnom prostoru prepoznala je i poslovna zajednica, koja je kroz sudjelovanje u akreditacijskom postupku snažno podržala njihovo uvođenje, izrazivši potrebu za tako obrazovanim poslovnim profilima, stoji na stranicama veleučilišta.


Izvor: vecernji.hr

Osnivanje Sveučilišta u sklopu VERN-ove obrazovne grupacije otvara nove mogućnosti za sve VERN-ove studente i profesore – od novih obrazovnih perspektiva i stjecanja najviših akademskih stupnjeva, pa do intenziviranja istraživačkog rada i punog ostvarenja znanstveno-istraživačkih potencijala.

Obrazovna grupacija VERN od sada će djelovati kroz dvije ustanove, Veleučilište i Sveučilište, a obje će biti dio integriranog sustava VERN-a. Novosti o novom sveučilišnom studiju možete pogledati na službenim stranicama Veleučilišta VERN.

Ivana Petrić
izvor: VERN
foto: VERN/vidi.hr

Još vijesti