Mojfaks.hr u Vijesti

Suradnja s HZZ-om: Grad Rijeka prima 68 osoba na stručno osposobljavanje

Sredstva za pokriće troškova stručnog osposobljavanja osiguravaju se kod nadležne službe za zapošljavanje, a po osobi iznose 2.400 kuna plus troškovi prijevoza.

5. veljače 2015 12:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Grad Rijeka planira u 2015. godini ukupno primiti 68 osoba na stručno osposobljavanje, od toga 52 osobe sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem ili integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem ili specijalističkim diplomskim stručnim studijem, četiri osobe sa završenim preddiplomskim sveučilišnim studijem ili stručnim studijem u trajanju od najmanje tri godine, te 12 osoba sa stečenom srednjom stručnom spremom.

Prijam osoba na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa provodi se u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a sredstva za pokriće troškova stručnog osposobljavanja osiguravaju se kod nadležne službe za zapošljavanje. Tim ljudima bit će plaćeno 2.400 kuna plus troškovi prijevoza. Do sada je 159 mladih ljudi u Gradu Rijeci prošlo kroz ovaj program”, izjavio je pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić.

L.B./izvor: Novi list
foto: facebook@GradRijeka, photo: Luka Ruske Klepac

Još vijesti