Mojfaks.hr u Vijesti

Suradnja ZET-a i HŽ-a: Od danas jeftiniji studentski mjesečni pokaz

Jučerašnjim potpisivanjem ugovora, Zagrebački Holding i HŽ snizili su cijene mjesečnih karata za 35 posto. Mnogi ovo smatraju predizbornim trikom, ali studenti mogu zadovoljno trljati ruke jer je cijena novih studentskih karata za prigradsku željeznicu puno niža.

1. ožujka 2017 11:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ožujak je očito mjesec pojeftinjenja karata jer nakon što smo jučer prenijeli dobru vijest o tome da će se polusatne karte od četiri kune moći kupiti i u autobusima za Veliku Goricu, Zaprešić, Bistru, Klinča Sela, Luku i Stupnik, sada stižu još bolje vijesti.

Naime, studenti će moći prigradskim vlakom i tramvajima i autobusima ZET-a putovati za 200 kuna mjesečno dok su prije to činili za 309 kuna. Korekcija cijena odnosi se i na zajedničke godišnje karte ZET-a i HŽ-a, a putnici koji su već kupili mjesečnu kartu za ožujak ili za cijelu godinu mogu ostvariti povrat novca u iznosu razlike u cijeni.

...Od sutra jeftinija karta i u drugim gradovima: Provjerite gdje se sve možete voziti za 4 kune...


"Više od 43.000 pokaza kupljeno je u 2016. u prigradskom prometu. Mi računamo da ćemo smanjenjem cijena tih karata prodati barem dvostruko više, odnosno približiti se broju od 100.000 prodanih karata. Mnogostruki su učinci ovog poteza – građani će plaćati manje radničke i đačke pokaze, smanjit će se promet osobnih automobila u Gradu Zagrebu, treći je ekološki aspekt, a odgovorni smo i za dnevne migracije građana iz okolice u naš Grad Zagreb. Zahvalan sam na razumijevanju i strpljenju, prije svega, naših sugrađana i kolega iz HŽPP-a", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na jučerašnjem potpisivanju.


Izvor: YouTube

Više o ovoj novosti možete pročitati na linku.

Ivana Petrić
foto: YouTube

Još vijesti