Mojfaks.hr u Vijesti

Šuška se: Hoće li minimalna studentska satnica PORASTI najesen?

Premijer Andrej Plenković kazao je u nedjelju kako Vladu očekuje aktivna, radna jesen, a najavio je i da se razmatra odluka o povećanju minimalne plaće.

3. kolovoza 2020 17:13
Šuška se: Hoće li minimalna studentska satnica PORASTI najesen?

Šuška se: Hoće li minimalna studentska satnica PORASTI najesen? Foto: MojFaks

Porezne reforme, kao i do sada, stupit će na snagu 1. siječnja 2021., bit će to kontinuitet politike rasterećenja građana i gospodarstva, rekao je premijer Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a.

...Nova godina, novi minimalac! Raste satnica za studente, ali oni to NE ZNAJU?!...


Kad je riječ o minimalnoj plaći i njenom povećanju, najavljuje da će odluka o tome biti donijeta najkasnije početkom studenoga. Odluka o minimalnoj plaći uvijek se donosi na jesen, kako bi se oni na koje se odnosi mogli pripremiti, objasnio je, podsjetivši da je u mandatu njegove prve Vlade ta plaća u neto pogledu podignuta za 754 kune, a tri vlade prije nje, zajedno za 250 kuna.

“Naša je ambicija podići tih 3. 250 neto na 4. 250 neto do kraja mandata, poručio je Plenković.

...SLUŽBENO JE: Evo koliko će od 1. siječnja iznositi minimalna studentska satnica....


Prema Zakonu o obavljanju studentskih poslova, do najniže cijene sata studentskog rada dolazi se tako da se radnički minimalac podijeli sa 160, kolika je mjesečna satnica. S obzirom na to da se ove godine povećala minimalna plaća, to je donijelo i povećanje studentske satnice koja je narasla na 25,39 kuna, a hoće li do novog rasta studentskog minimalca doći najesen, ostaje da vidimo.

A.Z.
izvor:N1
foto:MojFaks

Još vijesti