Mojfaks.hr u Vijesti

Svaka čast: Studenti vaterpolisti odnijeli zlato u Split, a plivači u Zagreb

Na riječkim bazenima Kantrida održano je 26. i 27. studenog državno studentsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu naziva 'UniSportH20'. Natjecanje je okupilo više od 200 studenata s čak 9 visokoobrazovnih institucija.

29. studenog 2016 11:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Europske sveučilišne igre pokazale su da je Hrvatska pravi pobjednik s trofejom u ruci kada je riječ o vodenim sportovima; ovoga puta su se u istim sportovima šampionski "sukobili" predstavnici zagrebačkog Sveučilišta, splitskog, osječkog, riječkog, pulskog, Sveučilišta Sjever, Veleučilišta u Vukovaru i Slavonskom Brodu te zagrebačkog Tehničkog veleučilišta.

Svoju prošlogodišnju pobjedu u vaterpolu opet su obranili studenti iz Splita, a riječki domaćini su se plasirali na drugo mjesto. Broncom se može pohvaliti ekipa s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, a Sveučilište u Osijeku je ostalo bez medalje.


Izvor: unisport.hr


Izvor: unisport.hr


Izvor: unisport.hr

Kada se gleda ukupan poredak plivačkog natjecanja vidi se da je ekipa sa Sveučilišta u Zagrebu bez premca pobijedila, a ekipno su najuspješniji u muškoj konkurenciji. Najuspješniju ekipnu žensku konkurenciju ima splitsko Sveučilište, a našli su se na drugom mjestu na ukupnom poretku.

Rezultate ovog studentskog sportskog natjecanja možete pogledati na linku, a do iduće godine možete razmisliti o tome da sudjelujete na ovom šampionskom događaju.

Ivana Petrić
foto: unisport.hr

Još vijesti