Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Svaki četvrti student živi isključivo od financija roditelja!

MojFaks | Vijesti, 12.03.2015.Svaki četvrti student živi isključivo od financija roditelja!

Istraživanje je tijekom veljače provela Hrvatska poštanska banka u suradnji s portalom Studentski.hr i u njemu je sudjelovalo 1330 studenata iz cijele Hrvatske.

Prema rezultatima istraživanja, većina studenata u Hrvatskoj (57%) svoje i prihode obitelji ocjenjuje kao prosječne, svaki četvrti student živi isključivo od financija roditelja dok 39% uz roditeljski budžet ostvaruje zaradu od povremenih poslova.

Više od polovice studenata mjesečno raspolaže s maksimalno 500 kuna, ne računajući troškove stana i hrane. Većina njih živi u privatnom smještaju, s roditeljima živi 34% studenata, a u studentskim domovima 27%.

Od ukupnog broja anketiranih, 67% ne očekuje posao u struci nakon studija, njih 48% će raditi sve što im se ponudi, a 12% će nastaviti edukaciju. Dakle, samo trećina studenata očekuje posao odmah nakon faksa i to više studenti nego studentice.

Najviše bi željeli štedjeti za putovanja (65%), edukacija je odmah na drugom mjestu, a 77% rado prihvaća volonterske poslove.

Za više informacija kliknite ovdje!

I.Č./Izvor: Osijek031
foto: Shutterstock


istraživanjestudente financiraju roditeljimaksimalno 500 kunasvaki četvrti studentKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se