Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Svakom studentu po jedan laptop?

MojFaks | Vijesti, 19.08.2010.Svakom studentu po jedan laptop?

Masovna akcija tamošnjih instituta za tehnologiju i znanost rezultirala je laptopom koji će se prodavati studentima za svega 10 dolara na svih 22.000 fakulteta...

Definitvno, odgovorili su u Indiji i napravili prijenosno računalo vrijedno svega 10 dolara.

Masovna akcija tamošnjih instituta za tehnologiju i znanost rezultirala je laptopom koji će se prodavati studentima za svega 10 dolara na svih 22.000 fakulteta koliko ih je izbrojano u toj još malo pa najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Gadget će imati touchscreen, vrtiti će Linux operativni sustav, raditi će na solarno napajanje, te među inim karakteristikama, imati ugrađen Wi-Fi i biti osposobljen za video konferencije.

Ministar za razvoj ljudskih resursa Kapil Sibal izjavio je kako je vrijednost komponenti 35 dolara, no država će subvencionirati dio troškova te će cijena za studente biti deset dolara. Indija čini sve ne bi li popravila poražavajuću statistiku pismenosti – tek 63 posto ljudi zna čitati i pisati, za razliku od, primjerice, 94 posto Kineza.

Krešimir Dujmović


laptopstudentiprijenosno računaloKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se