Mojfaks.hr u Vijesti

Sve za ljepotu: Najluđi beauty trikovi koje možete isprobati

Godina je tek počela, a već možete birati između hrpe beauty tretmana i trikova koji će vas navodno uljepšati i za nekoliko sekundi vam podariti lijep i njegovan izgled. Neki od tih tirkova i savjeta zvuče uvjerljivo i izvedivo, a neki su potpuno ludi.

16. veljače 2016 16:34
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Djevojke će isprobati jedne i druge. Evo izjava nekoliko studentica koje su isprobale neke lude i malo manje lude beauty trikove i reakcije na to kako djeluju, ako uopće djeluju...

* Usne poput Kylie

"Uvijek sam zavidjela Kylie Jenner na njenim punim usnama stoga sam odlučila iskušati Kylie Jenner izazov kad se pojavio na društvenim mrežama.

Vidjela sam video snimke i fotografije osoba koje su zbog toga nadrapale, ali mislila sam da se to ne može dogoditi meni. Nakon što sam pokušala primijetila sam da su mi usne definitivno nabrekle. Bila sam poprilično zadovoljna rezultatom, sve dok sestra nije ušla u moju sobu deset minuta kasnije i zabrinuto pogledala u moje usne.

Cijelo područje oko mojih usana bilo je modro, ljubičasto, otečeno i u masnicama. Pokušala sam sve da prikrijem otekline i masnice, ali bezuspješno. Sljedećih nekoliko dana nisam išla na predavanja dok se usnice nisu vratile u normalu.
" H.



* Balzam za muškarce


"Nakon što sam na YouTube-u pogledala bezbroj videa o tome, otišla sam u dućan i kupila Nivein balzam poslije brijanja da ga i ja isprobam kao podlogu za make up (primer).

Kad ga nanesete na lice, postane malo ljepljiv pa se šminka na licu drži cijeli dan. Nema nabora, masne kože, ničega! Najbolje od svega je pristupačna cijena za pakiranje koje će vam trajati jako dugo. Ne mogu više zamisliti život bez balzama poslije brijanja za muškarce!
" K.



* Voćno-vodena dijeta


"Najluđa stvar koju sam napravila za ljepotu je voćno vodena dijeta! Bilo je to nekako nakon filma Dream Girls kad sam pročitala članak o tajni besprijekornog tena Beyonce. Njena tajna – voće i voda. Odlučila sam pokušati i ja. Na moje iznenađenje upalilo je – koža mi nikad nije bila ljepša, a i izgubila sam nekoliko kilograma. Iako znam da funkcionira, više nisam na tom režimu prehrane, uglavnom zato jer volim hranu – pizzu i kolače – a i ne mislim da je zdravo neprestano jesti samo voće i piti vodu." T.

* Trajna nije rješenje za kovrčavu kosu!



"Oduvijek sam željela trajnu, a istog trenutka kad sam je napravila požalila sam. Bila je prekovrčava i presitna pa je izgledala kao afro frizura – nisam bila zadovoljna. Nakon nekoliko mjeseci uspjela sam je ukrotiti, ali oštetila mi je kosu. Još uvijek puštam kosu kako bih se potpuno riješila trajne, a nakon toga se nadam ošišati kao prije trajne. Bez obzira na sve – nemojte raditi trajnu! Čak i ako odabereš blažu, valovitiju varijantu svejedno će oštetiti tvoju kosu. Učite na mojoj pogreški – trajna nije rješenje za kovrčavu kosu. Radije isprobajte sprej sa morskom vodom i ekstenzije valovite ili kovrčave kose." N.

* Recepti protiv masne kose

"Imam poprilično masnu kosu pa sam pokušala otprilike sa svime što sam mogla pročitati na internetu. Tijekom zadnjih pet godina probala sam s praškom za pecivo, octom, čajem, pivom, medom i sokom limuna, a vjerojatno i nekim drugim stvarima kojih se ne mogu sjetiti. Nikad ne stavljajte med na kosu, bez obzira što piše na internetu! Ostali su recepti upalili, ali najčešće sam upotrebljavala ocat. Na kraju je ispalo da sam jednostavno trebala odseliti u područje na kojem je voda bila drugačije \'tvrdoće\' i problem je nestao." P.

* Liječiš akne, ali uništiš kosu i usne

"Iskreno, trošenje tableta Roaccutane je bila najluđa stvar koju sam napravila za ljepotu. To je lijek protiv akni koji se već dugo koristi i koji savjetuju dermatolozi, ali može izazvati ozbiljne nuspojave. Koža mi se jako osušila, postala je osjetljiva na sunce i cijelo se vrijeme ljuštila. Usne su mi bile toliko suhe da su stalno bile ispucane i inficiane. Dobila sam i perut, a kosa mi je otpadala prilikom češljanja. Ne znam žalim li danas zbog toga, ali danas mi je nevjerojatno shvatiti što sam sve priuštila svome tijelu samo da bih se riješila akni." A.

* Čupanje obrva koncem



"Threading — alternaliva čupanju obrva pincetom ili voskom – bila je super odluka, ali je jako bolila. Više od ičega prije. Mislim da je to bila najbolnija stvar koju sam napravila za ljepotu. Ne hvala, ostajem vjerna svojoj pinceti i vosku!" C.

* Maska za lice s neprovjerene web stranice

"Probala sam masku za lice od cimeta i paste za zube po receptu koji sam pronašla na nekoj čudnoj, opskurnoj web stranici. Nakon što sam isprobala ovaj recept, ten mi se samo dodatno pogoršao, a prištići i akne izbili su gore nego ikad." S.

* Majoneza i jaja (ali ne u sendviču)



"Najluđa stvar – stavila sam majonezu i jaja na kosu (ne istovremeno!). Bila sam tinejdžerica i isprobavala sam sve do čega sam mogla doći na Pinterestu, samo kako bih poboljšala kvalitetu i izgled svoje kose.
Nažalost, majoneza je odvratna, a jaja koaguliraju u vrućoj vodi tako da sam samo napravila užasan nered u kupaonici.
Najbolji DIY beauty recept za piling tijela je mješavina maslinovog ulja i šećera. Začepit će vam pore pa ga nemojte koristiti na licu, ali je super za glatke ruke i noge!
" C.

L.B./izvor: Her Campus
foto: Pixabay

Još vijesti