Mojfaks.hr u Vijesti

Sveučilišni profesor na godinu dana odlučio postati David Bowie

Will Brooker, profesor filma i kulturalnih studija na Sveučilištu Kingston u blizini Londona, odlučio je u svrhu istraživanja idućih godinu dana živjeti kao David Bowie.

20. kolovoza 2015 18:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U tom razdoblju uživjet će se u raznoliki lik planetarno popularnog Engleza, a na taj način moći će bolje istražiti i shvatiti njegov um i rad, kako bi o njemu mogao napisati monografiju pod nazivom \'Forever Stardust\' za koju je imenovan, prenosi Muzika.hr.

U svrhu projekta, Brooker će se odijevati kao Bowie, pa čak i voditi rigoroznu prehranu, čitati istu literaturu i slušati istu glazbu te biti upućen u kulturalna zanimanja svakog pojedinog lika u dugogodišnoj karijeri Bowiea, od Ziggya Stardusta, preko Aladdina Sanea do The Thin White Dukea.

Osim toga, putovat će i na lokacije koje su izrodile te pojedine ličnosti. Kako navodi The Guardian, za sada je posjetio Brixton, Bromley i Beckenham, a idućeg mjeseca će posjetiti i Berlin.

Brooker je o istraživanju naglasio: "Na sreću prolazit ću kroz njegovu karijeru kronološki jer je od \'83. bio prilično \'čist\'. Mislim da ću dobiti boju, doći u formu, promijeniti kosu ponovno i izbijeliti svoje zube."



Također je rekao kako je glavna ideja da \'uđe u njegovu glavu\' u određenim trenucima njegova života i karijere kako bi iz originalnog kuta bolje razumio njegov rad te u isto vrijeme zadržao kritičku i objektivnu perspektivu, nešto poput primjera podvojene ličnosti.



L.B./izvor: Muzika.hr
foto: Twitter@WillBrooker

Još vijesti