Mojfaks.hr u Vijesti

Za lakše studiranje: Provjeri možeš li do jednokratne pomoći u iznosu od 4000 kuna

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo je Natječaj za dodjelu jednokratne potpore studentima slabijeg socioekonomskog statusa.

17. rujna 2020 14:35
Za lakše studiranje: Provjeri možeš li do jednokratne pomoći u iznosu od 4000 kuna

Za lakše studiranje: Provjeri možeš li do jednokratne pomoći u iznosu od 4000 kuna Foto: MojFaks

Jednokratnu pomoć u iznosu od 4000 kuna dobit će 25 studenata slabijeg socioekonomskog stanja koji studiraju u Puli.

Kako se navodi na službenoj stranici Sveučilišta Jurja Dobrile, rektor Sveučilišta dana 16. rujna 2020. godine raspisuje  Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) studentima slabijeg socio-ekonomskog statusa koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, kao vid mjera kroz koju se olakšava pristup studijima. 

...Nije za one s niskim prosjekom u indeksu: Nadareni studenti slabijeg imovinskog stanja – ovo je stipendija za vas!...


Natječaj za dodjelu jednokratne potpore (pomoći) se provodi sukladno Odluci o kriterijima za utvrđivanje slabijeg socio-ekonomskog statusa studenata koji studiraju na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Odluku o provedenom natječaju i dodjeli jednokratne potpore (pomoći) donosi rektor Sveučilišta.

Opći uvjeti


Studenti koji se javljaju na natječaj trebaju biti hrvatski državljani ili državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj, što se dokazuje potvrdom nadležnog ministarstva, te da imaju status redovitoga studenta na Sveučilištu, što se dokazuje prijavnim obrascem koji ovjerava Sveučilište.

...1200 kuna mjesečno! I ove godine možeš dobiti STEM stipendiju – naravno, ako si na PRAVOM faksu...


Mjesečni prihodi po članu kućanstva ne smiju prelaziti 65% proračunske osnovice koja se utvrđuje svake godine odgovarajućim propisom. Potporu ne mogu ostvariti studenti:

-koji nisu ostvarili uvjet za upis u višu godinu studija u prethodnoj akademskoj godini, osim ako je student upisan prvi put na prvu godinu studija


...Stipendije rastu u svim kategorijama! U ovom gradu svi će studenti dobiti VIŠE novca – bez obzira na prosjek...


-koji su na studijskom programu ukupno stekli broj ECTS bodova -koji podijeljen s brojem upisanih prethodnih akademskih godina iznosi manje od 42, ne uključujući tekuću akademsku godinu

-koji su u akademskoj godini prijave na natječaj drugi put u statusu redovitoga studenta upisali prvu godinu studija na istoj razini studija (odnosi se isključivo na studente koji su u akademskoj godini prijave na natječaj promijenili studijski program)

-koji su dva puta mijenjali i stoga tri puta u statusu redovitoga studenta upisivali studijski program na istoj razini studija.

Natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje, kao i ostale detaljne informacije.

A.Z.
foto: Shutterstock By Domagoj Kovacic

Još vijesti