Mojfaks.hr u Vijesti

SZZG reagirao: Neoporezivi godišnji iznos sada je veći od 60 tisuća kuna

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu sastao se s predstavnicima Ministarstva financija i Porezne uprave. Nakon sastanka na svojim su stranicama podijelili pojašnjenje izmjena Pravilnika.

5. Siječnja 2017 16:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Članovi SZZG-a mole studente da pažljivo pročitaju detalje koji će uskoro biti objavljeni u službenom priopćenju Porezne uprave.

Prenosio njihovu objavu:

\"Godišnji neoporezivi osobni primitak je povećan sa 13.000,00 na 15.000,00 kuna. To je ujedno granica sa kojom roditelji imaju pravo na porezne olakšice.

Uz to svaki student ima pravo na osnovni osobni odbitak poreza od 3.800,00 mjesečno, odnosno 12x3.800,00=45.600,00 kuna godišnje.
Time je neoporezivi godišnji iznos sada ukupno 60.600,00 kuna.

Način obračuna je takav da se će svaki dohodak do 5.050,00 kuna mjesečno biti neoporeziv. Iznad toga će se oporezivati samo razlika. Uskoro detaljnije informacije o načinu obračuna.

Studentski predstavnici će idući tjedan održati nove sastanke sa Ministarstvom financija i ministrom Marićem kako bi se osigurali dodatni ustupci, posebno u vidu zadržavanja porezne olakšice za roditelje studenata.

Žao nam je što su studenti još jednom uznemireni i molimo sva javna tijela da unaprijede način komunikacije kako bi izbjegli ovake situacije.
\"

L.B./izvor i foto: Facebook@Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Još vijesti