Mojfaks.hr u Vijesti

Tajanstveni oglas za posao: 10 godina kruži internetom, a nitko ne zna što se iza njega krije!

'Traži se osobni asistent. Kandidat mora imati visok kvocijent inteligencije i izvanredne komunikacijske vještine. Opis posla: rad na istraživačkim projektima i administrativnim poslovima...', stoji u oglasu koji na prvi pogled djeluje baš kao i većina sličnih oglasa za posao.

7. studenog 2014 12:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Istaknuto je i to da je godišnja plaća od 90 do 110 tisuća dolara, a poslodavac je \'prezaposleni direktor\'. Ostale informacije u poslodavcu nisu navedene, osim što u opisu stoji da se radi o poslovnom angažmanu u New Yorku, a priložena je jedino e-mail adresa na koju se kandidati mogu javiti, odnosno poslati svoju molbu za posao i životopis piše Index.hr.

Klasičan oglas za posao, čini se, no ipak nije. Naime, ovaj oglas kruži portalima za zapošljavanje i raznim medijima već godinama, točnije oko 10 godina, a unatoč istraživanjima koja su provedena i pokušajima da se dozna tko stoji iza ovog misterioznog oglasa za posao, nitko nije uspio doći do informacija o poslodavcu niti o tome zašto je oglas uopće postavljen.
Kako prenosi blog Working With Words, oglas se prvi put pojavio 2004. godine u magazinu The New Republic. Prvi put se na internetu pojavio 2008. godine na internetskoj stranici za zapošljavanje Monster.

Oglas se nastavio pojavljivati i u drugim medijima i na internetskim oglašivačkim platformama za zapošljavanje, pa su se mediji zainteresirali i pokušali doznati o čemu se tu zapravo radi.

No, na prijavu nitko ne odgovara. Iz Business Insidera javljaju da su također poslali prijavu, ali da se nitko dosad nije javio s odgovorom ili barem potvrdom da je prijava zaprimljena.

Foto: Photoexpress
Izvor: Index.hr
I.N.

Još vijesti