Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tak' se da: luksuzni hotel za studente u Sarajevu!

MojFaks | Vijesti, 03.10.2014.Tak' se da: luksuzni hotel za studente u Sarajevu!

Prvi privatni studentski dom, luksuzni univerzitetski hotel “Emiran” otvoren je krajem rujna u Sarajevu, a namijenjen je studentima koji mogu izdvojiti više novca za smještaj.

Ovaj hotel s tri zvjezdice smješten je na 5.000 kvadratnih metara, a ima 36 jednokrevetnih, 92 dvokrevetnih soba, apartman, tri učionice, restoran, kafe-slastičarnicu, fotokopiraonicu, frizerski salon, tursku kupelj i vešeraj.

Cijena jednokrevetne sobe je 550, a dvokrevetne 400 km što je otprilike 2200 i 1600 kuna mjesečno.

Hotel je opremljen prema najsavremenijim standardima, nudi potpuni komfor i ugođaj te sve što je potrebno studentima”, kazao je Agenciji Fena predstavnik investitora Ismet Dahić.

Investitor ovog projekta je građevinski poduzetnik iz Dubaija Emir Šarić, koji je smatrao da je ovakav hotel uistinu potreban metropoli kao što je Sarajevo.

Što se popunujenosti tiče, Dahić je izjavio da je “za sada imao određeni broj ponuda, ali ukoliko ne popunimo sve kapacitete, okrenut ćemo se komercijalnom izdavanju.

U domu će biti zaposleno 40 radnika, radna mjesta su uglavnom popunjena ljudima koji su bili prijavljeni na burzi.

Dahić kaže da su hotel izgradile domaće firme te da je sav građevinski materijal kupljen u BiH.

Budući da se luksuzni privatni studentski dom nalazi u neposrednoj blizini Studentskog doma Nedžarići bit će očigledan imovinski status među studentima.

Ovo je biznis, a ne socijalni segment”, zaključio je Dahić u razgovoru za Agenciju Fena.Više o hotelu možete pročitati na službenoj stranici.

Treba li i Hrvatskoj sličan luksuzniji smještaj za studente?

L.B./izvor: Furaj
foto: screenshot/YouTube


Emiranluksuzni smještaj za studenteSarajevoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se