Mojfaks.hr u Vijesti

Teksaško sveučilište kreće u tužbu zbog portreta Farrah Fawcett

Sveučilište Teksas iz Austina podiglo je tužbu protiv Ryana O'Neala zbog portreta preminule glumice Farrah Fawcett koja je bila u vezi s Ryanom.

30. kolovoza 2011 16:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, teksaško je sveučilište već početkom ove godine od Ryana zatražilo portret slavne glumice kojeg je načinio također slavni umjetnik Andy Warhol. Na sveučilištu su saznali za portret nakon što su vidjeli epizodu TV realityja \'Ryan and Tatum: The O\'Neals\', a tražili su ga već neko vrijeme ne znajući gdje se zapravo nalazi.

Sveučilište traži portret, no
Ryan O\'Neal ga ne da

No, što je sporno oko portreta? Farrah Fawcett je oporučno sve umjetnine koje posjeduje ostavila upravo Sveučilištu Teksas. Stoga ondje smatraju i da portret Farrah Fawcett kojeg je izradio Warhol 1979. godine itekako pripada njima.

Međutim, Ryan O\'Neal odgovorio je da portret ne vraća te da je Warhol napravio dva portreta, jedan je dao Farrah, a drugi njemu.



Prvo je cijeli slučaj završio na federalnom sudu koji ga je odbio procesuirati navodeći kako nema ovlasti za takvo što. No, Sveučilište u Teksasu nije željelo odustati pa je sada cijeli slučaj predalo vrhovnom sudu u Los Angelesu.

Na sveučilištu kažu: \'Gospodin O\'Neal krivo vjeruje da mu taj portret pripada. Gospođa Fawcett nije ga uključila u oporuku niti u bilo koju fundaciju koju je osnovala\'.

Vrijednost portreta je oko 30 milijuna dolara, a ostaje nam čekati tko će ga u još jednoj pravnoj bitki dobiti.

N.LJ.J.


Još vijesti