Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Teško je, ali vrijedi: Inspiracija iz serije 'Uvod u anatomiju' za studente medicine

MojFaks | Vijesti, 16.07.2015.Teško je, ali vrijedi: Inspiracija iz serije 'Uvod u anatomiju' za studente medicine

Svaki student u jednom posumnja u svoj izbor, a posebno studenti medicine. Od dugogodišnjeg obrazovanja i vježbi na fakultetu, do staža i specijalizacije, ponekad ti se može učiniti da studiranju i učenju nema kraja.

I u pravu si. Medicina je fakultet koji ti daje potrebne osnove, no ako ćeš biti dobar liječnik ili najblji stručnjak, morat ćeš učiti cijelog života.

Ako te ikada uhvati nervoza ili malodušje zbog toga i pomisliš 'Što mi je sve ovo trebalo?', dovoljno je samo pogledati u realnu, uvijek dostupnu viziju tvoje budućnosti: seriju 'Uvod u anatomiju'. (Ok, možda baš i nije realna, ali je prepuna zgodnih ljudi i nekako na kraju sve ispadne dobro.)

* Kemija je teška i zadavat će ti glavobolje...* ...a nisi ni blizu raskrstio/la s biologijom!* Nećemo ni početi o tome što mislimo o mukama dobivanja prilike za stažiranje ili specijalizaciju!* Ali znaš što? Stvari će biti bolje!* Izgledat ćeš super u onim specijalnim kutama.* A možda pronađeš i onog nekog posebnog...* ...tko će ručati i večerati s tobom...* ...i plesati s tobom...* ...i uvijek biti na tvojoj strani.* I kad završiš s užasno dugim dežurstvom ili teškom smjenom u bolnici...* ...barem možeš sjesti na piće i iskusiti noćni život grada.* Možda se zaljubiš u zgodnog pacijenta ili pacijenticu.* Sad kad već to spominjemi, nitko u seriji ne izgleda kao da 48 sati nije spavao...* ...iako definitivno nisu spavali.* Jesmo li spomenuli kolege s kojima stažiraš?* Možda ne razumiješ. KOLEGE!* U teškim trenucima doktor s kojim ćeš se sprijateljiti dati će ti dobar savjet ili ponuditi rješenje.* I što je najbolje od svega: tvoj mozak važniji je od tvoje frizure na poslu!* Pa čak i kad ti se učini da su ti kolege, mentori i suradnici nemogući i kompetitivni...* ...i počneš se osjećati kao da više ne možeš...* ...znaj da će biti bolje!* Ako sve propadne, uvijek možeš imati plan B.Znamo da ćeš uživati kad postaneš liječnik/ca, ali ovi maleni poticaji mogu ti pomoći prilikom rješavanja ispita ili teških vježbi i praktikuma. Gurni malo jače i dalje, bit će sve ok!

L.B./izvor: Her Campus
foto: Tumblr
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se