Mojfaks.hr u Vijesti

Tko je Majstor Jura?

'...Predstava Majstor Jura-priča o jednoj djevojci pripada među najdirljivije i najiskrenije izvedbe u protekloj kazališnoj sezoni...' Olga Vujović, Kritikaz.

21. ožujka 2019 11:50
Tko je Majstor Jura?

Tko je Majstor Jura? Foto: MojFaks

Iza imena "Majstor Jura" krije se djevojka koja je došla u Zagreb studirati komparativnu književnost i filozofiju. Spletom čudnovatih okolnosti, od fakulteta je odustala i počela zarađivati za život renovirajući stanove. Ono što vlasnici tih stanova ne znaju jest da Jura tijekom renovacije u njima i živi. Dok gleta zidove, na YouTube-u sluša motivacijske filmove i vježba klaunske točke kako bi razveselila ljude oko sebe. Pustit će vas da zavirite u njen privremeni dom i u njeno srce u nadi da ćete se međusobno prepoznati. Dođite.



Majstor Jura - priča o jednoj djevojci, predstava je koja je nastala kroz višemjesečni rad redateljice i autorice teksta, Jelene Hadži-Manev zajedno s glumicom Marijanom Matoković. Originalno, inspirirane iskustvima s majstorima, odlučile su napraviti predstavu upravo na tu temu. Svima nam je poznato kako "majstori nikako da dovrše svoj posao i ponekad kao da su se uselili u stan ili kuću". Tako su odlučile osmisliti majstoricu Juru koja renovira stanove, ali ujedno i u njima stanuje. Kroz predstavu pratimo život mlade djevojke Aleks, od njezina djetinjstva, do odrastanja i studiranja.

Predstava je nastala u produkciji mladog zagrebačkog kazališta Tragači i Centra mladih Ribnjak, uz pomoć Ministarstva kulture RH


Kazalište TRAGAČI su neovisno kazalište koje na scenu postavlja isključivo autorske projekte i suvremene tekstove hrvatskih autora. Osnovni modeli našeg rada su \'work in progress\' i \'devising theatre\' – naše predstave nastaju kroz improvizacije i dramaturško kombiniranje više tekstualnih predložaka, kroz višemjesečni proces, iz kolektivnog rada. U središtu su im uvijek glumačka kreacija i priča. Tijekom rada na svakoj predstavi nastaje novi autorski tekst na hrvatskom jeziku.



U Majstoru Juri igra mlada glumica Marijana Matoković koja iza sebe ima nekoliko desetaka kazališnih uloga u kazalištima diljem Hrvatske, kako u dječjim predstavama, tako i u predstavama za odrasle. Osim glumom, bavi se i režijom, pisanjem, dramskom pedagogijom i klauniranjem u udruzi Crveni nosovi - klaunovidoktori.

Autorski tim:


Tekst i režija: Jelena Hadži-Manev
Scena i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
Autori glazbe: Željka Veverec & Toni Starešinić
Oblikovatelj svjetla: Marino Frankola
Jezična savjetnica: Ksenija Rožman
Foto: Tina Kadoić
Vizualni identitet: Damjan Uzelac

Igra: Marijana Matoković



Predstavu možete pogledati na Sceni Ribnjak, 6.travnja 2019. u 20h.

Ulaznice se mogu kupiti online na mojekarte.hr ili se mogu rezervirati telefonom na broj 01/4814-719 ili na e- mail adresu blagajna@scenaribnjak.hr.

Rezervirane ulaznice moraju se podići najkasnije 30 minuta prije početka predstave. Blagajna je otvorena jedan sat prije početka predstave.Studenti, učenici, umirovljenici na temelju vjerodostojne isprave mogu kupiti ulaznice uz popust od 50%.
 


Na skupni posjet (15 i više kupljenih ulaznica) odobrava se popust od 30%. Članovima HDDU-a (Hrvatsko udruženje dramskih umjetnika) na temelju vjerodostojne isprave odobrava se popust od 50% (za dvije ulaznice).

PR tekst


Još vijesti