Mojfaks.hr u Vijesti

Tko putuje za blagdane – neka napuni mobitel ovim aplikacijama!

Bliži se period putovanja, odmaranja, skijanja, možda i pokoje ozljede, kratkotrajnih romansi i inih divota vezanih uz taj neobičan ljudski hobi – turistička putovanja.

2. prosinca 2013 17:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Donosimo vam kratak pregled 6 najpopularnijih aplikacija koje bi vam mogle pomoći u planiranju vaše sljedeće eskapističke avanture.

Minube



Ako ste sigurni da želite nekamo otići, ali niste sigurni kamo, pomoći vam može ova zabavna, odlično osmišljena aplikacija. Neka vas nadahne više od 200 tisuća iskustava preko pola milijuna stvarnih putnika diljem svijeta, a možete podijeliti i vlastita iskustva s putovanja kad se vratite. Posebno će vam se svidjeti Inspiration screen koji vam pomaže pronaći lokaciju prema određenim kriterijima kao što su udaljenost od kuće ili broj dana koji planirate utrošiti na ptovanje. K tome je i besplatna!


Gogobot



Ova aplikacija je poput druženja sa starom iskusnjarom što se putovanja tiče (onaj tip čovjeka koji je već nekoliko puta obišao čitav svijet) na svakom putovanju u koje se otisnute. Bez obzira u kojoj ste fazi planiranja, aplikacija vam pomaže otkriti skrivene dragulje i zanimljiva mjesta, istražiti destinacije diljem svijeta (ili u vašem vlastitom gradu), isplanirati i bukirati sljedeće putovanje (uključujući hotele), dokumentirati putovanja i naravno – podijeliti dojmove s prijateljima i obitelji. Također je besplatna.


Packing Pro



Uz rezervacije avionskih karata i hotelskih soba, pakiranje je vjerojatno jedan od najvažnijih dijelova planiranja puta. Ova vam aplikacija pomaže u tom zadatku. Napravite popis onoga što vam treba na temelju broja odraslih (muškarci i žene), djece i dana koje ćete provesti putujući, kao i temperature, odredišta i preferenci po pitanju pranja odjeće. Popis za pakiranje možete složiti na temelju 800 predmeta u bazi aplikacije, a možete ih dijeliti i s prijateljima putnicima. Cijena za ovu iznosi: $3


Tripit



Ova korisna aplikacija pomaže vam sakupiti sve informacije vezane uz planiranje putovanja na jednom mjestu, a nudi i mogućnost (vi i vaši prijatelji, vi i vaša proširena obitelj…) kojem onda pristupate kao grupa. Može biti teško pratiti sve rezervacije, planove puta, karte i slično, no ova će vam aplikacija pomoći da ostanete organizirani kamo god pošli. Skinite je besplatno.


Vayable



Jednom kad ste odlučili da odlazite, vrijeme je za prilagođavanje putovanja vašem ukusu i preferencijama. Volite li adrenalinske ture ili nešto pitomije? Muzeji ili tečajevi kuhanja? Ova će vam kul aplikacija ponuditi da odaberete između 2000 boutique putovanja diljem planeta. Nađite odredište, odaberite iskustvo koje vam se čini zanimljivo i odmah rezervirajte putem Vayable sigurnog sustava rezervacije. I ova je aplikacija vaša za nula novčića.


mTrip Travel Guides



Ne želite sa sobom nositi teške turističke vodiče? S ovom aplikacijom ne morate! mTrip će iskoristiti svoj intuitivni algoritam kako bi uredio vaš čitav plan putovanja i prilagodio ga baš vama. Kad to učini, aplikacija dalje djeluje poput džepnog turističkog vodiča i pomaže vam manevrirati do svake od vaših destinacija. Možete birati destinacije u SAD-u, Aziji i Europi. Ova je aplikacija posebno zahvalna za solo putnike koji se vole otisnuti u nepoznato sami bez turističkog pratitelja. Koštat će vas $6.

Sretan put i vratite se ipak kući!

L.B.

Provjeri još...

Strah od ceste, punice ili ogledala? Predstavljamo vam 10 najbizarnijih! 
Odlične serije koje mogu poslužiti kao literatura 
Bestselleri – osim užitka čitanja nude vam herpes i kokain u tragovima! 
Second hand moda za studentske džepove

Još vijesti