Mojfaks.hr u Vijesti

Tko te šiša: kako i kada uštedjeti na odlascima frizeru

Nova frizura najjednostavniji je način za drastično promijeniti stil ili izgled, ali može biti popriličan udarac za tvoj studentski budžet. Možeš li dobru frizuru napraviti u kućnoj radinosti?

31. kolovoza 2015 17:18
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Znate onu: kad poželiš novi život, promijeni frizuru? Ne kaže se to bezveze...

DIY (do-it-yourself) šišanje može ti uštedjeti novčiće, ali njime riskiraš da nakon tretmana izgledaš kao da si pala pod kosilicu. Ako si unatoč tome spremna prepustiti se u ruke cimerici, kolegici ili prijateljici, evo nekoliko savjeta koje će vam objema pomoći da projekt ne postane potpuna katastrofa!

Najpopularnije frizure: kako ih napraviti kod kuće?


1. Uvijek popularni slojevi (poznatiji i kao \'repići\')



Slojevitu frizuru možete napraviti kod kuće – dovoljno je pridržavati se uputa. Sve što moraš napraviti je istrimati vrhove kose koju si svezala u čvrsti, centrirani konjski rep. Pogledaj ovaj tutorial i sve će ti biti jasno!

2. Bob



Šišanje bob frizure malo je kompliciranije i osjetljivije od šišanja repića pa bi bilo najbolje prepustiti se rukama profesionalaca. Ako si baš naumila napraviti ga sama ili uz pomoć prijateljice – počni od konjskog repa, ovog puta svezanog bliže korijenu vrata i prati ove naputke.

3. Pixie frizura



Za razliku od prijašnje dvije, savršen pixie zahtijeva puno umijeća i vremena. Ako želiš kratku frizuru, savjetujemo da ipak posjetiš salon jer što je kosa kraća – teže je popraviti eventualne pogreške.

U kojim se situacijama odlučiti na kućni tretman?

Pitanja koja si moraš postaviti glase:

- koliko se često šišaš
- želiš li samo malo skratiti kosu ili potpuno promijeniti izgled (isplati li se ići frizeru za nekoliko centimentara šišanja vrhova?)
- koliko ti je kosa sklona pucanju, listanju i drugim vrstama oštećenja


Ako odlučiš kosu ošišati kod kuće, zapamti da mora biti vlažna! Koristi široku četku kojom ćeš začešljati kosu u glatki konjski rep na vrhu glave. Ispred zrcala, da dobro vidiš, pritisni gumicu za kosu i počni je povlačiti prema gore – prema krajevima kose. Kad si došla na cca 7 centimetara od kraja, čvrsto stisni i oštrim frizerskim škarama počni sjeckati vrhove. Koliko ćeš odrezati – ovisi o tebi i o tome koliko ju želiš skratiti.

Zapamti da je uvijek pametnije otići u salon, ali ako si spremna eksperimentirati, pa čak i pogriješiti, slijedi neke od ovih savjeta iz teksta da šteta bude što manja, a zadovoljstvo što veće!


Sretno!

L.B./foto: Freeimages, Pinterest

Još vijesti