Mojfaks.hr u Vijesti

Traju još danas: hoćeš li izaći na izbore za Studentski zbor?

Znaš li da se, ukoliko studiraš u Zagrebu, održavaju izbori za Studentski zbor? Izbori su započeli jučer, 25. ožujka, a glasovati možeš i danas, 26. ožujka.

26. ožujka 2015 10:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Interes i odaziv na studentske izbore već je godinama poslovično nizak što ni ne čudi obzirom lošu “promociju” ovog događaja od strane nadležnih organa i institucija. Na naslovnoj web stranici Sveučilišta u Zagrebu vijest o studentskim izborima objavljena je tek jučer (na sam dan izbora), a Facebook stranica Studentskog zbora istu je vijest poprilično skromno i bez mnogo pompe objavila preksinoć što je neobično s obzirom da se radi o centralnom događanju (re)strukturiranja, potvrđivanja, ali i nastavljanja te institucije. Na njihovoj web stranici pak – nema nikakve upečatljivije obavijesti.

Na fakultetima je situacija jednako šarolika što se stupnja informiranosti o studentskim izborima tiče, a ponegdje je jedina informacija o glasovanju ona koju možete pročitati na raznim grupama studenata među kojima ima i onih koji pozivaju na glasovanje.


foto: Facebook

Odluku o raspisivanju izbora i ostale informacije možeš pogledati ovdje ili se raspitati na svom fakultetu.

Planiraš li izaći na studentske izbore? Koliko si informiran/a po tom pitanju?

L.B./izvor: unizg.hr
foto: unizg.hr

Još vijesti