Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Trik pitanje na razgovoru za posao: što biste odgovorili?

MojFaks | Vijesti, 14.05.2014.Trik pitanje na razgovoru za posao: što biste odgovorili?

Kao da razgovori za posao nisu dovoljno stresni sami po sebi, neki poslodavci zahtijevaju od kandidata da se susretnu i sa izvršnim direktorom kompanije tijekom procesa intervjua.

To možda zvuči pomalo zastrašujuće, ali nije ništa u usporedbi s pitanjima koja neki direktori zapravo postavljaju, piše Business Insider.

Jeff Zwelling, izvršni direktor analitičke tvrtke Convertro, kaže kako često na intervjuima postavlja trik pitanja, pomoću kojih želi dobiti bolji osjećaj tko su zapravo kandidati.

Primjerice, usred razgovora sasvim usputno postavi matematičko pitanje koje naizgled djeluje jednostavno:

“Čekić i čavao zajedno koštaju 1,10 dolara. Čekić košta dolar više od čavla. Koliko iznosi cijena čavla?”

Pitanje međutim uopće nije jednostavno kao što vam se na prvu može učiniti.

Neki kandidati odmah odgovore 10 centi, što je zapravo pogrešno”, kaže Zwelling. “Nije poanta u tome da ponude točan odgovor, a to je 5 centi, nego želim vidjeti jesu li barem pokušali razmisliti”, dodaje.

Tvrdi i kako razumije da nije svatko vičan matematici, ali od kandidata traži da barem shvate kako je 10 centi ipak prelagan odgovor.

Ako ste se zapitali kako je odgovor 5 centi, evo pojašnjenja: čavao: 0,05 dolara: čekić: 1,05 dolara –> 0,05 + 1,05 = 1,10


L.B./izvor:
Business Insider
foto: sxc.hu


razgovor za posaomatematikatrik pitanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se