Mojfaks.hr u Vijesti

Tuži ih 7 studenata: Poznata sveučilišta 'spušila' tužbu jer su navodno puštali bogate 'klince' na prijemnom

Sveučilište Stanford, UCLA, Sveučilište San Diego te Sveučilište Teksas našli su se u dosta nezgodnom položaju zbog 'paljbe' tužbi koje im stižu sa svih strana. Zašto? Zato što roditelji sedmero studenata tvrde da su tijekom prijemnih ispita pogodovali djeci bogatih roditelja i da zato studenti koji su marljivo učili i ostvarili dobre rezultate na ispitu nisu 'upali' na faks.

15. ožujka 2019 15:11
Tuži ih 7 studenata: Poznata sveučilišta 'spušila' tužbu jer su navodno puštali bogate 'klince' na prijemnom

Tuži ih 7 studenata: Poznata sveučilišta 'spušila' tužbu jer su navodno puštali bogate 'klince' na prijemnom Foto: MojFaks

Lauren Fidelak završila je srednju školu u Louisiani s prosjekom 4,0 s čim je postigla broj bodova dovoljan za polaganje prijemnog ispita na elitnom Stanfordu. Njen broj bodova iznosio je 34. Kada se prijavila na Sveučilište Južna Kalifornija, doživjela pad na ispitu te ju je to potreslo do živčanog sloma. Djevojka je hospitalizirana u Bostonu, a ona i njena majka, Keri Fidelak, jedne su od sedam osoba koje tuže elita sveučilišta Stanford, UCLA-u,San Diego i Teksas.

Izvor: Pixabay

Smatraju da je Lauren prevarena jer je ostvarila dobar rezultat na prijemnom ispitu, a ipak nije upala. Tužitelj je ovaj tjedan objavio da se u optužnici nalazi 50 osoba, uključujući 33 roditelja i velikog broja osoba koje pripremaju buduće studente za prijemni. Optuženi su da su uzeli novce bogatih obitelji kako bi izveli prevaru na prijemnom pa da bogati "klinci" upadnu pa su ovi bez love ostali "kratkih rukava".


...Student tužio fakultet zbog negativne ocjene iz vježbe pa izgubio i sad će morati platiti sudske troškove sveučilišta...


...Tužba protiv fakulteta zbog nemogućnosti pronalaska posla...


Studenti koji se smatraju prevarenima kažu da se ne bi ni ciljali na te fakultete da su znali da će prijemni ispiti biti namješteni. Naravno, prijemni ispit na tim fakultetima se plaća i studenti žele svoje novce natrag. Problem je u tome što se smatra da su zaista talentirani studenti odbijeni, a oni sa "šuškom" su upisali fakultet bez problema.

Budući da je podignuta tužba, čeka se rasplet ovog akademskog skandala koji trenutno trese SAD.

autor: MojFaks
foto: Unsplash

Još vijesti