Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

TVZ dijeli stipendije vatrogascima: Veleučilište izašlo u susret herojima koji žele upisati politehnički studij

MojFaks | Vijesti, 13.09.2017.TVZ dijeli stipendije vatrogascima: Veleučilište izašlo u susret herojima koji žele upisati politehnički studij

Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) poziva vatrogasce zainteresirane za izvanredno studiranje odabranog politehničkog studija da se jave na natječaj za 6 stipendija.

Tehničko veleučilište u Zagrebu brojnim projektima i suradnjama kontinuirano doprinosi zajednici te aktivno radi na približavanju akademskog obrazovanja svim članovima zajednice. Ovo nije prvi puta da TVZ dodjeljuje stipendije zainteresiranim i potrebitim studentima, no ove godine odlučili smo se objaviti natječaj za profesionalne vatrogasce s odgovarajućim uvjetima za naše studije, piše u objavi na stranicama ovog veleučilišta.

 Natječaj se odnosi na 3 stipendije za izvanredne dodiplomske i 3 za izvanredne diplomske studije po osobnom izboru koje pokrivaju troškove tijekom svih godina studija.

"Stravični požari koji su ovoga ljeta zahvatili Hrvatsku nikoga nisu ostavili ravnodušnima, a sve oči bile su uprte u hrabre i požrtvovne vatrogasce koji su nas nebrojeno puta branili od vatrene stihije. Upravo zato, ove godine odlučili smo dodijeliti 6 stipendija našim profesionalnim vatrogascima te im se tako zahvaliti i iskazati svoje poštovanje", pojasnila je za ovu priliku dekanica TVZ-a, prof. dr. sc. Slavica Ćosović Bajić.

Natječaj za stipendije otvoren je do ponoći 30. rujna 2017. godine, a kriteriji za rangiranje molbi uključuju: aktivno sudjelovanje u gašenju požara u 2017. godini (broj dana/akcija), ozlijede ili bolovanje kao posljedica vatrogasnih aktivnosti, priznanja i/ili nagrade relevantnih tijela ili ustanova, aktivno sudjelovanje na promotivnim vatrogasnim aktivnostima (smotre, demo akcije i sl.) i sklonost inženjerskom pozivu.

U molbi mora biti razvidno za koji se studij (informatika, računarstvo, elektrotehnika, graditeljstvo, strojarstvo ili mehatronika) i koji stupanj prijavljuju – dodiplomski (3 godine) ili diplomski (2 godine). Za prijavu na dodiplomske studije kandidati moraju imati završeno odgovarajuće srednjoškolsko obrazovanje, a za diplomski studij moraju imati 180 ECTS bodova na odgovarajućem dodiplomskom studiju kako je navedeno na web stranicama svakog pojedinog studija.

Molbe se predaju isključivo elektroničkim putem na adresu stipendije@tvz.hr u naznačenom roku sa svim dodatnim prilozima kojim potvrđuju navode iz molbe.

L.B./foto: Facebook@DVD Jastrebarsko/Vatrogasci - Oni su naši heroji


Tehničko veleučilište ZagrebstipendijevatrogasciSlavica Ćosović BajićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se