Mojfaks.hr u Vijesti

Menza2go: Ovako će vam odsad poslužiti ručak u menzi! FOTO

Prema preporukama HZJZ u zagrebačkim menzama prvo je smanjen broj sjedećih mjesta i osigurana dovoljan udaljenost od drugih osoba. Nakon toga, uslijedilo je i zatvaranje linija nakon kojega su funkcionirale samo po jedna na Cvjetnom i Savi.

24. ožujka 2020 15:02
Menza2go: Ovako će vam odsad poslužiti ručak u menzi! FOTO

Menza2go: Ovako će vam odsad poslužiti ručak u menzi! FOTO Foto: MojFaks

Studentski centar uveo je dodatne novosti u radu studentskih restorana. Osim što u domskim menzama od prošloga tjedna radi samo po jedna linija, što su uvedene dodatne mjere za preveniranje zaraze koronavirusom (sredstva za dezinfekciju i smanjivanje broja sjedećih mjesta kako bi se osigurao preporučeni razmak među korisnicima menze), stiže i novost među studentima nazvana "menza2go". Odsad se, naime, obrok preuzima u pakiranju za jednokratnu uporabu i konzumira u studentskoj sobi.

...Studenti ne peru ruke? Uveli dezinficijens na ulazu u menze, kvake se dezinficiraju svakih sat vremena...


...VELIKE NOVOSTI: Smanjili broj mjesta i obroka u menzama, a slijede i daljnje mjere – moći ćete jesti na samo JEDNOJ LOKACIJI...


"Zbog prestanka usluga javnog prijevoza i ograničenja okupljanja, restorani subvencionirane prehrane Studentskog centra u Zagrebu u SD Stjepan Radić, SD Cvjetno naselje i SD Lašćina, od sutra, 22. ožujka 2020. godine rade na sljedeći način:
- studentima se poslužuje ručak na način da studenti dolaze u studentski restoran po obrok koji će biti složen u pribor za jednokratnu uporabu, studenti će obrok konzumirati u studentskim sobama. Studentima će se omogućiti da uz ručak mogu preuzeti i obrok za večeru, kako bi se smanjila koncentracija studenata u prostoru restorana.
Napomena: studenti su obvezni dolaziti po hranu u studentske restorane, maksimalno po troje studenata, ali paziti na  rastojanje od dva metra između studenata u zatvorenom prostoru", javljaju na službenim stranicama Studentskog centra u Zagrebu.

...Rizik od širenja zaraze? Kroz njih dnevno prođu tisuće studenata: Doznajemo razmišlja li se o ZATVARANJU menzi u Zagrebu...


Studenti su se već imali prilike uvjeriti u to da su nove odluke stupile na snagu pa su svoj obrok dobili upakiran i spreman za konzumaciju van restorana.

foto: Patricija Read-off via Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"

A.Z.
foto: MojFaks

Još vijesti