Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

U ponudi čak 56 studija: U Puli popunjena gotovo sva mjesta za redovne studente

MojFaks | Vijesti, 08.08.2017.U ponudi čak 56 studija: U Puli popunjena gotovo sva mjesta za redovne studente

Nakon ljetnog roka, buduće studente očekuju i rujanski, odnosno jesenski upisni rokovi koji studentima pružaju mogućnost upisa studija i smjerova koji još nisu punjeni.

Kako u Glasu Istre doznaju od prorektorice za nastavu i studente prof. dr. sc. Nevenke Tatković, na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile zadovoljni su kako su prošli upisi u ljetnome roku jer su popunjena gotovo sva mjesta za redovite studente.

U ponudi 56 studija


"Pulsko sveučilište sa svojih 56 raznovrsnih studija i usmjerenja, usklađenih s potrebama tržišta rada, omogućava potencijalnim studentima odabir studija u skladu s njihovim osobnim potrebama i interesima. Sveučilište osigurava visoki standard studiranja, suvremeno organiziranu nastavu kao i povezanost s gospodarstvom i obrazovnim ustanovama. Stoga svake godine upisujemo sve veći broj studenata iz cijele Hrvatske. Zbog posebno velikog interesa za novi izvanredni preddiplomski stručni studij Sestrinstvo, povećali smo broj upisnih mjesta za dodatnih 15 (na Odjelu za prirodne i zdravstvene studije) kao i za redovni preddiplomski sveučilišni studij Kultura i turizam za dodatnih 20 mjesta (na Odjelu za interdisciplinarne talijanske i kulturološke studije). Osim za navedene preddiplomske studije, povećali smo broj upisnih mjesta i za diplomski studij Poslovna ekonomija, smjer Turizam i razvoj (dodatnih 10 mjesta, tj. ukupno 20 upisnih mjesta) na Fakultetu za ekonomiju i turizam 'Dr. Mijo Mirković'", pojašnjava Tatković za Glas Istre.

Slobodnih mjesta još ima


Inače, za novu akademsku godinu na Fakultetu ekonomije i turizam (FET) u jesenskom roku ostalo je slobodnih mjesta - 24 na smjeru Ekonomija, 38 na smjeru Financijski management, 24 na smjeru Management i poduzetništvo, 31 na smjeru Marketinško upravljanje, 63 na smjeru Poslovna informatika te na smjeru Turizam 28 slobodnih mjesta. Ukupno uz potporu Ministarstva 56 mjesta, na izvanrednom studiju 146 i 6 mjesta za strane studente.

Na Filozofskom fakultetu ostala su ukupno 92 slobodna mjesta. Budući studenti mogu tako birati između jednopredmetnog studija Hrvatski jezik i književnost (13 slobodnih mjesta), jednopredmetne Povijesti (13), Japanskog jezika i kulture (7 mjesta) te dvopredmetnih studija Hrvatski jezik i književnost i povijest (4), Povijest i Talijanski jezik i književnosti (6), Povijest i latinski jezik i rimska književnosti (5), Hrvatski jezik i književnost i talijanski jezik i književnost (6), zatim Hrvatski jezik i književnost i latinski jezik i književnost (9), Talijanski jezik i književnost i i latinski jezik i rimska književnost (10). Na studiju Japanski jezik i i kultura i povijest slobodna su dva mjesta, na studiju koji kombinira japanski jezik i kulturu i hrvatski jezik i književnosti četiri, a onom koji japanski jezik kombinira s latinskim jezikom i rimskom književnošću sedam dok su dva slobodna mjesta na studiju Japanski jezik i kultura i talijanski jezik i književnost.

Na Odjelu za interdisciplinarne talijanske i kulturološke studije ostala su 83 slobodna mjesta, na jednopredmetnom sveučilišnom studiju Talijanski jezik i književnost 28, a na smjeru Kultura i turizam 55 mjesta od čega 26 na izvanrednom studiju.

Na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti slobodno je na Učiteljskom studiju na hrvatskom jeziku slobodno 30 mjesta, na onom na talijanskom jeziku 19. Na smjeru Predškolski odgoj (nastava na hrvatskom jeziku) slobodno je još 21 mjesto ( od čega 15 na izvanrednom studiju), a na onom s nastavom na talijanskom jeziku 16 mjesta. Na Odjelu za Informacijsko-komunikacijske tehnologije - studiju Informatika slobodno je 40 mjesta ( 36 za izvanredne studente), dok su na Odjelu za tehničke studije - Stručni studij Proizvodno strojarstvo slobodna 32 mjesta za redovite studente, 26 za izvanredne i 5 za strane državljane. I na kraju, na Odjelu za prirodne i zdravstvene studije ostalo je slobodno 43 mjesta - na studiju Znanost o moru 20, a na novom studiju Sestrinstvo 24, od čega 16 za izvanredne studente.

Prijave za upis na diplomske studije obavljaju se elektroničkim putem na službenoj web stranici.

- od 3. srpnja do 15. rujna u 12 sati za neistovrsne studijske programe i
- od 3. srpnja do 29. rujna u 12 sati za istovrsne studijske programe

Prijave za one koji nisu položili sve ispite


Prijave za upis na diplomski studij omogućene su i studentima koji još uvijek nisu položili sve ispite, ali očekuju da će do kraja mjeseca rujna 2017. godine okončati svoj preddiplomski studij te izvršiti sve propisane obveze.

Objava konačnih rang lista bit će 30. rujna 2017. u 14 sati, dok će se upisi prema navedenom raspored održati početkom mjeseca listopada 2017. godine što će naknadno biti objavljeno na mrežnim stranicama Sveučilišta. Sve dodatne informacije možete pronaći u Natječaju za upis u I. godinu sveučilišnih diplomskih studija u akademskoj 2017./2018. godini (od 12. stranice PDF dokumenta nadalje) ili upitom u Ured za studente i obrazovne programe (tel. 052 377-514, 052 377-006, 052 377-008).

Ključni datumi u jesenskom upisnom roku za preddiplomske studije


Prijave studijskih programa: 24. srpnja - 19. rujna 2017. do 15.59 sati, za sve studije osim za studije na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti i Muzičkoj akademiji u Puli koji će se održati 4. rujna 2017.

Provedba dodatnih provjera i intervjua: 11. - 12. rujna 2017. za upis na Muzičku akademiju i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, a objava rezultata dodatnih provjera i intervjua 13. rujna 2017.

Objava konačnih rang-lista za upise na sve studije: 19. rujna nakon 16 sati.

L.B./izvor: Glas Istre
foto: Facebook@Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, "Pula University" by Orlovic - Vlastito djelo postavljača. Licensed under GFDL via Wikimedia Commons


PulaSveučilište Jurja Dobrileslobodna mjestaupisiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se