Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Ubij me lagano': koliko vam cigareta skraćuje život?

MojFaks | Vijesti, 14.10.2014.'Ubij me lagano': koliko vam cigareta skraćuje život?

Jedna cigareta pušaču skraćuje život za 14 minuta, a redovito pušenje 20-ak cigareta na dan uzima 10 godina života, podaci su istraživanja objavljenog na stranici treatment4addiction.com.

Na temelju podataka iz službenih izvora poput Američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti te američkih službi za zloupotrebljavanje droga, mentalno zdravlje i za sigurnost u prometu izračunali su koliko štetne navike poput cigareta, alkohola i droge skraćuju život.


 
Prema njihovim izračunima, alkoholičari žive 23 godine kraće, a kronični korisnici kokaina 34. Doza kokaina skraćuje život za pet sati, metadona za više od 12 i pol sati, a heroina gotovo 23 sata.Na stranici ističu da su oni izvor ljudima koji traže pomoć i podršku s ovisnošću o drogama i alkoholu. Projektni menadžer stranice Jake Tri otkrio je da su je otvorili nakon što su čuli komentare o tome koliko pušenje cigareta uzima života jednoj osobi pa su htjeli dobiti konkretnije podatke.L.B./izvor i foto: treatment4addiction.com


ovisnostiduljina životaposljediceistraživanjetreatment4addictionKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se