Mojfaks.hr u Vijesti

Umjetnička akademija organizirala Zimski likovni kamp

U subotu je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku završio Zimski likovni kamp, promotivni program cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije, koji su proteklih tjedan dana pohađala 74 polaznika.

12. Siječnja 2015 11:24
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Program smo namijenili prije svega učenicima srednjih škola, koji žele studirati i razvijati karijeru u umjetničkom području, ali i svim zainteresiranim osobama, bez obzira na njihovu dob, znanje i vještine. Podijelili smo ga u tri modula: Uvod u crtanje kompozicije, Uvod u crtanje portreta i Uvod u povijest umjetnosti i likovnu kulturu, a polaznici su mogli sudjelovati u jednom ili više njih”, kaže doc. art. Jasmina Pacek, prodekanica za studijske programe i cjeloživotno učenje Umjetničke akademije, piše Glas Slavonije.

Predavači su bili nastavnici Odsjeka za likovnu umjetnost UAOS-a. Tijekom trajanja Zimskog likovnog kampa polaznici su posjetili sve odsjeke Umjetničke akademije, promatrali izvođenje praktične nastave, upoznali prostor Akademije, razgovarali sa studentima, asistentima i profesorima o modelima i sadržaju studiranja te o mogućnostima zapošljavanja i razvoja umjetničke karijere u Hrvatskoj i inozemstvu. U ovom promotivnom terminu likovni kamp bio je besplatan za polaznike.

Većina polaznika s kojima smo razgovarali nije krila zadovoljstvo dobrom organizacijom kampa. “Ovo mi je dobra priprema za fakultet. Jako sam zadovoljan, puno smo radili i naučili. Želio bih studirati likovni smjer na Umjetničkoj akademiji, a u budućnosti raditi nešto vezano uz likovnost, možda kao profesor u školi”, kaže maturant Marko Školka.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: uaos.unios.hr

Još vijesti