Mojfaks.hr u Vijesti

Unatoč obilnom snježnom prekrivaču sve manje studenata 'lopata' snijeg preko SC-a

Ova zima donijela nam je velike hladnoće i snijeg čak i u dijelovima zemlje gdje ga se inače ne očekuje.

28. veljače 2018 12:37
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

I dok snijeg predstavlja veliko veselje uglavnom djeci, kućnim ljubimcima i osobama koje ga mogu promatrati iz topline i ugode svog stana, nekima drugima bijeli pokrivač sinonim je za „gadosti“, a ne radosti – prije svega vozačima i pješacima koji se moraju probijati kroz gradske ulice.

Iako zimske službe rade svoj posao najbolje što mogu, čišćenje grada zahtijeva i angažman studenata. Tim povodom redakcija portala Osijek031 kontaktirala je voditelja Studentskog servisau Osijeku Tihomira Milinovića s upitom koliko je studenata angažirano u posljednja dva dana ekstremnih vremenskih uvjeta.

...[Šifra \'snijeg\'] Uz prognozu stiže prilika za posao: I ove godine studenti čiste grad od snježnih pahulja...


Iznenađujuće, njihov broj je relativno malen, manji nego prethodnih godina. Razlog je taj što je ove sezone obavljena dobra priprema. Naime, Studentski servis još je krajem prošle godine objavio natječaj za studente zainteresirane za čišćenje snijega te je poslao taj popis javnim poduzećima i gradskim tvrtkama s kojima od ranije surađuju, a koje najčešće angažiraju studente i one će angažirati onoliko studenata koliko im bude potrebno.

Što se tiče poziva za čišćenje snijega koji se mogu naći među oglasima osječkog Studentskog servisa, riječ je o manjim tvrtkama koje potražuju tek nekoliko studenata. Studenti su za ovaj posao plaćeni 30 kuna po satu, a pozivaju se za najmanje 4 sata rada, dakle za najmanje 120 kuna po dolasku + 30 kuna za svaki više odrađeni sat. Poslodavci osiguravaju lopate i metle te prijevoz na lokacije na koje će studenti biti odvezeni ukoliko je riječ o više lokacija u gradu.

...Stigli prvi ovogodišnji snjegovići: Studenti u sitne sate u dvorištu doma napravili nove sustanare...


Ukoliko se netko još nije prijavio za ovaj posao, a planira to napraviti, neka se javi Studentskom servisu i pokuša iskoristiti ovih nekoliko dana zime koliko nam je, po prognozama, još ostalo.

..Snjegović poziva studente – zaradite džeparac čisteći snijeg...


Na kraju dodajemo da je oglas za čišćenje snijega svojedobno raspisao i varaždinski Student-servis, dok je zagrebački ove snježne sezone prošao bez istog oglasa.

>> Ako vas interesiraju drugačiji poslovi - veliku i raznoliku ponudu pronađite u bazi poslova portala MojFaks <<


L.B./izvor: Osijek031
foto: Facebook@Studentservis Varaždin

Još vijesti