Mojfaks.hr u Vijesti

Upis od iduće akademske godine: Studij medicine na njemačkom jeziku uskoro u Slavoniji

Studiranje medicine na engleskom jeziku odvija se već na Sveučilištu u Splitu i u Rijeci, a od sljedeće akademske godine, Osijek će se moći pohvaliti studijem medicine na njemačkom jeziku.

11. prosinca 2018 14:59
Upis od iduće akademske godine: Studij medicine na njemačkom jeziku uskoro u Slavoniji

Upis od iduće akademske godine: Studij medicine na njemačkom jeziku uskoro u Slavoniji Foto: MojFaks

Medicinski fakultet u Osijeku postat će treći fakultet izvan njemačkog govornog prostora, nakon Budimpešte i Pečuha, koji je pokrenuo studij medicine na njemačkom jeziku. Upis prvih studenata od iduće studijske godine. Projekt, koji osječki Medicinski fakultet provodi u partnerstvu s Filozofskim fakultetom u Osijeku pod nazivom Razvoj i osnivanje integriranog studijskog programa "Medicina na njemačkom jeziku", predstavljen je jučer u Osijeku, piše portal osijek031.com.

...Prva generacija njemačkih studenata u Splitu: Evo što kažu o studiranju i životu u Hrvatskoj...


...Nauče li već na faksu biti neljubazni? Studenti medicine iz tri Hrvatska grada otkrivaju jesu li spremni za teške razgovore s pacijentima...


Projekt je već počeo edukacijom iz njemačkog jezika za 110 nastavnika i suradnika, a od iduće studijske godine počet će upis studenata, prve godine njih 30 a kasnije 60 studenata za svaku sljedeću godinu, najavio je koordinator projekta internacionalizacije Medicinskog fakulteta doc.dr.sc. Ivan Miškulin. Uloga Filozofskog fakulteta je, pojasnio je prodekan za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta dr.sc. Željko Pavić, da sudjeluje u razvoju studijskog programa na njemačkom jeziku, jezičnih kompetencija za nastavnike Medicinskog fakulteta, odnosno njihovo obučavanje da mogu držati nastavu na njemačkom jeziku, izvještava osijek031.

Izvor: mef.unizg.hr

Dekan medicinskog fakulteta prof.dr.sc. Jure Murat istaknuo je da je internacionalizacija na njemačkom, a ne samo engleskom poput drugih hrvatskih fakulteta, specifičnost osječkog Medicinskog fakulteta čime i odgovaraju na potrebe tržišta.

Ivana Petrić
izvor: osijek031
foto: mef.unizg.hr

Još vijesti