Mojfaks.hr u Vijesti

Upoznajte najmlađu studenticu – 10 godišnja Esther studira matematiku i želi osnovati banku

Na prvi pogled Esther Okade izgleda kao najobičnija 10-godišnjakinja. Voli se oblačiti kao Elsa iz animiranog filma 'Snježno kraljvstvo', igrati se barbikama, ići u park ili kupovinu. No, Esther je sve samo ne obično dijete, ona je matematički genije i najmlađa studentica na svijetu.

13. ožujka 2015 11:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Mala Esther Okade živi sa svojom obitelji u malome britanskom gradiću Walsalu, a prije nekoliko godina su se doselili iz Nigerije. Esther je već s 3 godine pokazala veliki potencijal te je krenula u školu, a  danas u svojoj 10. godini pohađa studij matematike na Open Universityju. Fakultet je upisala u siječnju, a već je sada jedna od najboljih studentica sveučilišta sa 100%-im rezultatima na svim ispitima. Esther sva predavanja prati putem interneta jer zakonski ne može sama živjeti na kampusu.

Ova nevjerojatna djevojčica planirati diplomirati do 12. godine i zatim upisati doktorat na temu financijska matematika. Već sada ima planove, a želja joj je osnovati vlastitu banku do 15. godine jer želi pomagati ljudima.

Iako mnogi misle da su ju roditelji forsirali, to nije istina. 10-godišnjakinja je sa 7 godina željela upisati fakultet jer je tada završila i srednju školu, ali roditelji joj to nisu dopustili jer su mislili da je prerano.

I.Č./Izvor: CNN
foto: Screenshot YouTube

Još vijesti