Mojfaks.hr u Vijesti

Zbog njega studenti šute i čekaju: Novi zaposlenik SC-a pušta vas tek nakon pregleda – zapamtit ćete ovo ime

Nova akademska godina započela je u nikada neobičnijim uvjetima.

12. studenog 2020 13:03
Zbog njega studenti šute i čekaju: Novi zaposlenik SC-a pušta vas tek nakon pregleda – zapamtit ćete ovo ime

Zbog njega studenti šute i čekaju: Novi zaposlenik SC-a pušta vas tek nakon pregleda – zapamtit ćete ovo ime Foto: MojFaks

Početak 2020. godine i novog semestra nije davao naznake da će studentska svakodnevica u vrlo kratkom razdoblju postati drugačija no prije. I dok su do sredine ožujka studenti odlazili na fakultete, slušali s kolegama predavanja, okupljali se u fakultetskom bircu na pauzama, naguravali se u malim studentskim sobama srijedom i petkom, ubrzo je sve to zaustavljeno (barem što se epidemioloških preporuka tiče).

...Život u domu kao nikad prije? Nema \'cimerovanja\', a prije odlaska na ispit obavezno mjerenje temperature...


S proglašenom pandemijom koronavirusa svijet i život preko noći su se izmijenili. Studenti su počeli "pohađati" predavanja online, mnogi su napustili studentske sobe i vratili se obiteljskim domovima, a sve više i više stvari počelo se odvijati digitalni putem. Zbog lockdowna koji je u Hrvatskoj, kao i drugim državama, tijekom proljeća stupio na snagu, mnogi studenti ostali su i bez mogućnosti obavljanja poslova. Oni rijetki koji su nudili online tečajeve ili vozili Wolt ili Glovo, također su online putem produljivali svoje studentske ugovore. 

...Oboljeli studenti ne bi smjeli boraviti među drugim kolegama? Samoizolacija u studentskom domu ipak – NIJE MOGUĆA...


S dolaskom rujna i boljom epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj, studenti su se vratili u mjesta studiranja i studentske domove. Pojedini odlaze na fakultete i imaju nastavu uživo, dok neki prate predavanja po hibridnom modelu, a neki samo online. No, već od samog početka semestra vidljivo je da se život odvija po novim pravilima. Maske i dezinficijensi postali su obavezna roba koju moramo imati uz sebe, a mjerenje temperature nikad učestalija aktivnost.

I dok se studentima koji su u domovima savjetuje svakodnevno mjerenje temperature, također u mnoge zatvorene prostore ne možete ući ako imate povišenu temperaturu. Na portama fakulteta, studentskih domova i centara, čuvari nerijetko usmjeravaju digitalni toplomjer prema vašem čelu, što zna biti i naporan posao u periodima gužvi. Zbog toga je jedan studentski centar nabavio malog robota koji će kontrolirati tjelesnu temperaturu i nošenje maski.

Naš novi radni kolega Zdravko besplatno mjeri temperaturu i provjerava nosite li zaštitnu masku.????????????????

Posted by Studentservis Varaždin on Friday, November 6, 2020


Studentservis Varaždin upoznao je studente s novim radnim kolegom Zdravkom koji besplatno mjeri temperaturu i provjerava nosite li zaštitnu masku. Prilikom ulaska u Studentski centar studenti prvo prolaze barijeru za dezinfekciju obuće, dezinficiraju ruke, a onda stižu i do Zdravka – beskontaktnog terminala koji mjeri temperaturu i detektira nosite li zaštitnu masku.

...Epidemiološki problem?! Ogromni redovi ispred menzi: Ne drže razmak, a rijetko koji student nosi zaštitnu masku FOTO...


Još uvijek nije poznato da li je ikada došlo do sukoba između studenta kojemu je Zdravko priopćio da ima povišenu temperaturu, iako se on osjeća sasvim u redu, ali kako studenti ističu Zdravko na neki način ispunjava prostor. "Svi šute. Zdravko: Normalne temperature", šale se studenti.

A.Z.
foto: Studentski centar Varaždin @Facebook

Još vijesti