Mojfaks.hr u Vijesti

Brucoši pohrlili na studij energetike u Šibeniku!

I dok je na razini cijele Hrvatske, ostao veliki broj praznih mjesta na Sveučilištima, šibenski dislocirani preddiplomski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora upisao je 60% više brucoša nego prošle akademske godine.

26. rujna 2019 16:52
 Brucoši pohrlili na studij energetike u Šibeniku!

Brucoši pohrlili na studij energetike u Šibeniku! Foto: MojFaks

Kako izvještava Šibenski portal, Studij energetike u srpanjskom i rujanskom roku upisalo je novih 27 brucoša, što pokazuje da je taj šibenski studij prepoznat  kao kvalitetan program, bilo za brzo zapošljavanje u struci ili za nastavak akademskog obrazovanja. 

"Uz manji broj studenata sa šireg šibenskog područja, novi studenti nam dolaze iz skoro svih krajeva Hrvatske što je zasigurno i rezultat promocije koju smo radili prošavši kroz 22 škole diljem zemlje. Na prvoj godini imat ćemo tako studente iz Pule, Osijeka i najviše iz škole Ruđer Bošković u Zagrebu. Promociju šibenskog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora odradili smo u krugu oko 80 kilometara od Šibenika i učenici su pokazali veliko zanimanje te postavili dosta pitanja, a i njihovi učitelji su se zauzeli", kaže Marko Delimar, voditelj studija za Šibenski portal

Studijski program energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora traje šest semestara. Prva godina je zajednička, a u drugoj studenti mogu odabrati jedno od usmjerenja gospodarenje energijom i energetska učinkovitost ili obnovljivi izvori energije.

"U ovoj akademskoj godini šibenski ‘faks’ pohađat će oko 90 studenata, a u studenom se priprema promocija druge generacije. Cijela prva generacija, njih 12, upisala je diplomski studij u Zagrebu i to njih sedmero elektroenergetiku, a petero automatiku na FER-u. Kako sam predavač i u Zagrebu redovito ih susrećem i mogu reći da su svi jako dobri studenti", ističe Delimar za Šibenski portal. 

...Godišnja nagrada \'Hrvoje Požar\': Najbolji studenti energetike dobit će novčani iznos i povelju...


...Antonija Mišura, Dario Šarić i Korana Longin složni: \'Podržavamo studij energetike u Šibeniku\'...


Tržište rada u Šibeniku, bilo je zainteresirano za sve studente koji su završili preddiplomski studij u Šibeniku, ali je većina studenata upisala i diplomski studij. 

"Više od 20 tvrtki tražilo je baš njih tako da potražnja na popušta pa su osim samog studija u Šibeniku i stručnjaci koje školujemo nacionalno prepoznati", zaključuje Delimar za Šibenski portal i dodaje kako je od ove godine, uz FER i Fakultet strojarstva i brodogradnje omogućio šibenskim studentima nastavak diplomskog studija.

A.Z.
Izvor: Šibenski portal
Foto: Facebook Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku

Još vijesti