Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Veliko srce: Studenti Umjetničke akademije će svaku večer igrati predstave za liječenje male Mile

MojFaks | Vijesti, 03.04.2019.Veliko srce: Studenti Umjetničke akademije će svaku večer igrati predstave za liječenje male Mile

Humanitarne akcije uvijek su prilika da studenti još jednom pokažu koliko imaju veliko srce. Vjerojatno nema osobe u Hrvatskoj koja nije čula za malu Milu i njeno prijeko potrebno liječenje u Americi pa su tako studenti iz Splita odlučili i sami pomoći prikupljati novac za djevojčicu.

Iako su roditelji male Mile Rončević, koja je otputovala na liječenje u Ameriku, objavili da su u rekordnom roku prikupili puno više novca od donatora nego što je to potrebno i da više nije potrebno uplaćivati sredstva na žiro-račun Milina oca Marina Rončevića, humanitarci još ne prestaju s prikupljanjem sredstava, piše Slobodna Dalmacija.

Ljudi su mogli novce za Milino liječenje uplaćivati preko Zaklade Nora Šitum... izvor: Facebook@Zaklada Nora Šitum

A među onima koji su odlučili odvojiti dio sredstava od svojih ionako skromnih budžeta su i oni kojima poslovično nedostaje novca, a to su studenti, prenosi Slobodna Dalmacija. Novinarima je javljeno sa Splitskog sveučilišta da je samo Udruga studenata Herceg-Bosne u dva i pol dana prikupila 6 270 kuna za Milino liječenje, ali ni tu nije kraj organiziranim akcijama prikupljanja novca za bolesnu djevojčicu.

Kako je Slobodnoj Dalmaciji javila Damira Bašić iz Studentskog centra, Umjetnička akademija u Splitu pridružuje se humanitarnoj akciji za prikupljanje novčane pomoći tako da će svaku večer, počevši danas u 20 sati, pa do subote 6. travnja, u dvorani Scena "A" u Zagrebačkoj 3 izvoditi diplomske predstave, a umjesto da plate ulaznicu, mole posjetitelje da daju novčani prilog za liječenje ove dvogodišnje djevojčice koja boluje od teške bolesti.

Splitski studenti s Umjetničke akademije odlučili su donacije za liječenje djevojčice prikupljati tako što će svaku večer do 6. travnja igrati predstave... izvor: Facebook@Umjetnička akademija u Splitu

Evo programa:

Utorak, 2. travnja 2019. godine u 20 sati

- Vodič kroz galaksiju za autostopere/ Douglas Adams/ Franjo Đaković, S –UMAS

Srijeda, 3. travnja 2019. godine u 20 sati
- Domaši/autorski projekt, koprodukcija Umas-GKL/Anamarija Veselčić

Četvrtak, 4. travnja 2019. godine 20 sati
- Roko i Cicibela/ Smoje/ Katarina Romac i Ivan Baranović

Petak, 5. travnja 2019. godine u 20 sati
- Profesore, dajte dva/ M. Elezović/ Matko Elezović

Subota, 6. travnja 2019. godine u 20 sati
- Priče iz Vukovara/ Siniša Glavašević, koprodukcija Umas-HNK/ Pere Eranović

MojFaks
izvor: Slobodna Dalmacija
foto: Facebook@Zaklada Nora Šitum/Facebook@Umjetnička akademija u Splitu


Milahumanitarna akcijastudentiprikupljanje novacapredstaveKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se