Mojfaks.hr u Vijesti

Velikodušni splitski studenti: zahvaljujući njima Uskršnje jutro bit će ljepše u 500 obitelji!

U humanitarnoj akciji 'Dobro srce studenata Splita' prikupljena su sredstva za 500 obitelji – svaka će dobiti paket vrijedan 300 kuna.

16. travnja 2014 12:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Akcija je trajala dva tjedna, a prikupljena su dva puna kombija prehrambenih proizvoda, odjeće, obuće, higijenskih potrepština i igračaka piše Slobodna Dalmacija.

\'Ne samo da je prikupljeno ono što je potrebno onima koji nemaju, već su to prikupili studenti odvajajući od onoga što im treba da bi dali onima kojima je potrebnije. Kad kao mladi ljudi daruju, onda nauče darivati cijeloga života\'  naglasio je rektor splitskog Sveučilišta Pavić.

\'Sretna sam što sam dio ove priče. Kada je u studentskom domu ostavljena prva vrećica sa stvarima, onda je krenulo. Studenti su donosili odjeću, kupovali deterdžent i ulje. Uglavnom djevojke. Akciji su se pridružili i susjedi oko studentskih domova, posebno sa Spinuta. Dio studenata pitao je može li ciljano skupiti hranu za obitelji za koje znaju da su gladne, a nisu na popisu Caritasa jer bježe od evidencija\' kazala je Gordana Raos, ravnateljica Studentskog centra.

Foto: Facebook
I.N.

Još vijesti