Mojfaks.hr u Vijesti

Video: Studenti Filozofskog ponovno blokiraju fakultet

Studenti danas ponovno blokiraju Filozofski fakultet u Zagrebu. Odluka je donesena sinoć na izvnrednoj sjednici, jer Uprava fakulteta nije ispunila obećanje o odgodi naplate školarina za drugu i treću godinu.

24. listopada 2011 12:40
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studenti su se odlučili na novu blokadu jer se osjećaju prevarenima. Naime, u referadi ne mogu dobiti potvrdu o svojem statusu bez uplate barem polovice školarine, odnosno tri tisuće kuna. Potvrde su im potrebne za zdravsteno osiguranje, stipendije i studentski servis.

Na Filozofskom je u tijeku totalna blokada fakulteta: od studentske službe, uprave i dekanata, do najveće dvorane D7 i parkirališta. Plenum od uprave i dekana zahtijeva trenutnu službenu odluku kojom se ukida naplaćivanje školarina studentima druge i treće godine preddiplomskog studija te povrat novaca studentima koji su već uplatili školarine.

Incident

Prema svjedočenjima studenata, na Filozofskom se jutros dogodio i incident u kojem je dekan Boras jednoj studentici nasilno istrgnuo fotoaparat iz ruke te svima zabranio snimanje.

Dio atmosfere s Filozofskog pogledajte u nastavku...

Još vijesti