Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Video sveučilišta priča potresnu priču o izbjeglici

MojFaks | Vijesti, 14.09.2015.Video sveučilišta priča potresnu priču o izbjeglici

Zamislite da vas sa šest godina otmu i odvedu daleko od vaše obitelji, da sa sedam u ruci držite pušku, da sa dvanaest godina dobijete metak u leđa, a tek sa petnaest naučite čitati.

Zamislite da nakon toga završite studij prava i postanete odvjetnik – izbjeglica odvjetnik – koji se nastavlja boriti za druge izbjeglice kao što se cijelog djetinjstva borio za sebe...

Ovo je bio (i još uvijek je) život Sudanca Deng Thiak Aduta, diplomanta jednog australskog sveučilišta i uspješnog odvjetnika.

Sveučilište Western Sydney napravilo je dirljivi promo video koji se referira na veliku krizu sadašnjice – onu izbjegličku. Umjesto kičastih snimaka kampusa, lijepih i pametnih studenata i zelenih površina oko zgrada fakulteta, odlučili su pokazati da su njihova vrata otvorena – izbjeglicama, nepismenima, ranjenima i drugačijima.

Nas je video ganuo do suza. Cijenite svoj život i priliku da se obrazujete na fakultetima, kako u svojoj zemlji, tako i u inozemstvu.L.B./izvor i foto: YouTube


Sveučilište Western SydneyizbjegliceSudanDeng Thiak AdutaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se