Mojfaks.hr u Vijesti

VIDEO Drama na hodnicima: Na KIF-u pukle cijevi i nastala poplava

Na Kineziološkom fakultetu odvila se prava drama. Naime, u zgradi fakulteta pukle su cijevi se voda slijevala niz zidove i potekla hodnikom. Djelatnici i studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu nadaju se da će uskoro dobiti adekvadan prostor za fakultet kako se ovakva neviđena katastrofa ne bi ponovila.

14. ožujka 2018 16:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sve se odigralo u pet minuta, kao što to biva kad orkestrom dirigira nepredvidljiva ciklona: nešto iza 20 sati na centar Splita se sručila krupa veličine bajama, tuklo je i bubnjalo, grmjelo i sijevalo, i u tren su gradske ulice bile prekrivene bijelim pokrovom kao da je ponovno pao snijeg, piše Slobodna Dalmacija.

...[FOTO] Ispiti \'pali u vodu\': U Zadru zbog jake kiše i poplava odgođeni ispiti na Sveučilištu...


Prema pisanju Slobodne Dalmacije, jutro poslije djelatnike Kineziološkog fakulteta u Splitu dočekalo je ogromno iznenađenje, prostorije u Teslinoj ulici su bile potpuno poplavljene, iz zidova je po hodnicima tekla voda. Zgrada stara, pa i koliko se god trudili održavati je – nije izdržala. Cijevi u zidovima su popucale, voda je prodirala na sve strane. Spašavala se oprema, na stari način, ručnicima sprječavao daljnji prodor vode. Malo tko je negdje oko osam sati razmišljao o početku nastave za studente, sve je više sličilo na akciju "spašavaj sve što se spasiti može".



"Što očekivati od zgrade koja je u austro-ugarskoj bila obična konjušnica, a nakon Drugog svjetskog rata prostor za otkup bilja. Znam da ovo zvuči ironično, ali evoluirali smo u respektabilnu znanstvenu instituciju koja radi u potpuno neljudskim uvjetima. Nažalost, ova neželjena vremenska pojava je otvorila oči svima, sada je već opasnost i da se sama zgrada uruši. Vrijeme je da Kineziološki fakultet konačno dobije svoj adekvatni prostor, svi preduvjeti temeljem Urbane aglomeracije su ispunjeni, dokumentacija pripremljena i moramo uz potporu lokalne zajednice krenuti prema EU-fondovima kako bi počeli s izgradnjom modernog fakulteta u kojem ćemo raditi na obrazovanju i izvrsnosti. ", komentirao je za Slobodnu Dalmaciju prodekan za financije i poslovnu politiku KIF-a profesor Dražen Čular.

Grmljavinsko nevrijeme razgolitilo je sve uvjete u kojima se obrazuju mladi ljudi i to baš na dan kada se predstavljaju rezultati četverogodišnjeg istraživanja Instituta za sport KIF-a.

Više fotografija poplavavljenog KIF-a pogledajte ovdje.

Ivana Petrić
izvor/foto: privatna arhiva Slobodna Dalmacija

Još vijesti