Mojfaks.hr u Vijesti

Vikend kino report: Vjerski 'War Room' bolji od nabrijanog 'Transportera'

Ameri su proteklog vikenda slavili svoj Praznik rada, što znači kako su na kino repertoaru bile uglavnom malo lakše teme i filmovi od kojih se nikako ne može očekivati neka veća zarada.

7. rujna 2015 15:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

To najbolje pokazuje ovotjedni broj jedan, vjerska drama War Room, koja se prve pozicije dočepala sa svega 9,4 milijuna zarađenih dolara. Na drugo je mjesto nakon tri tjedna pala biografska drama Straight Outta Compton i to s novih 8,9 milijuna dolara, a ekipu iz NWA u stopu slijedi prvi ovotjedni novitet, dramedija A Walk in the Woods, objavljuje Idesh.net.



S opakom glumačkom postavom koju predvode Robert Redford i Nick Nolte, ovaj je film uspio zaraditi solidnih 8,4 mlijuna dolara i to uz relativno dobre kritike i reakcije publike.

Na četvrtom se mjestu i dalje vrlo dobro drži Mission: Impossible – Rogue Nation i to s novih 7,2 milijuna dolara, a valja napomenuti kako je peti nastavak pustolovina Ethana Hunta sada zaradio preko 500 milijuna dolara diljem svijeta. To se neće dogoditi niti u najluđim snovima akcića The Transporter Refueled, koji je otvorio tek petim mjestom i to sa zaradom od 7,1 milijun dolara. Četvrti dio franšize o opakom bivšem specijalcu koji sada prevozi ljude i stvari je izgubio svoje zaštitno lice, Jasona Stathama, a kao zamjena je došao Ed Skrein. Jasno, to se odrazilo i na prođu u kinima, a sudeći po ocjenama kritike i publike, slaba je zarada poprilično opravdana…



Valja spomenuti i neočekivani hit ovog tjedna (a vjerojatno i mjeseca), meksički animirani film Un gallo con muchos huevos, koji se sa zaradom od 3,4 milijuna dolara smjestio na osmoj poziciji u svom prvom tjednu prikazivanja, a zanimljiv je po tome što je do tog fantastičnog rezultata došao usprkos činjenicama da nije imao nikakav marketing, kako je igrao u svega 395 kino dvorana i kako je na španjolskom.



Idući nam vikend slijede tri nova otvaranja, od kojih je svakako najzanimljiviji novi scenarističko-redateljski uradak M. Night Shyamalana, jezivi horor The Visit. Iako stari Shajajajamalan nije snimio dobar film već godinama, mora mu se priznati kako ima muda i stvarno se pokušava vratiti na staze stare slave, a sudeći po traileru i prvim reakcijama, ovo bi uistinu mogao biti jako dobar uradak. Još ako će ga završiti s nekim obratom kako samo on to zna složiti… beba!

Ljestvica prvih 10 ovotjednih filmova na američkom box officeu izgleda ovako:

1. War Room – 9,4 milijuna dolara (24,7 milijuna dolara ukupno)
2. Straight Outta Compton – 8,9 milijuna dolara (147,8 milijuna dolara ukupno)
3. A Walk in the Woods – 8,4 milijuna dolara
4. Mission: Impossible – Rogue Nation – 7,2 milijuna dolara (180,4 milijuna dolara ukupno)
5. The Transporter Refueled – 7,1 milijun dolara
6. No Escape – 5,4 milijuna dolara (18,4 milijuna dolara ukupno)
7. The Man From U.N.C.L.E. – 3,5 milijuna dolara (39,4 milijuna dolara ukupno)
8. Un gallo con muchos huevos – 3,4 milijuna dolara
9. Sinister 2 – 3,4 milijuna dolara (23,7 milijuna dolara ukupno)
10. Inside Out – 3,1 milijun dolara (348,2 milijuna dolara ukupno)

Više o najavama za sljedeći vikend pročitaj ovdje.

L.B./izvor i foto: Idesh.net

Još vijesti