Mojfaks.hr u Vijesti

Voće: kada ga jesti, a kada izbjegavati?

Iako današnje vrijeme više nalikuje na jesen, ljeto nam je kalendarski počelo.

23. lipnja 2015 12:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ima li boljeg ljetnog zalogaja od svježeg i laganog voća? Od same pomisli na ledenu lubenicu nakon cjelodnevnog izležavanja na suncu cure nam sline.. No znate li u koje doba dana je najbolje konzumirati voće?

Ako ste mislili da je svejedno, moramo vas razočarati – stručnjaci tvrde da baš i nije. U kombinaciji s drugim namirnicama vaš organizam nema mogućnost iskoristiti ono nabolje iz voća jer se različite namirnice probavljaju različitim tempom. Zato se voće preporučuje jesti samo.

Stručnjaci također napominju da ga je nabolje konzumirati na prazan želudac jer će se vitamini tako najbolje apsorbirati te poboljšati rad probave. Važno je da barem pola sata prije i poslije ne jedete ništa drugo stoga će ovo biti super zalogaj prije glavnih obroka.

Sukladno svemu navedenog, stručnjaci preporučuju izbjegavanje voća nakon objeda kao i prije spavanja. Ako ste do sada imali običaj banane, breskve ili jabuke \'zaliti\' čašom hladne vode, vrijeme je da promijenite navike – čaša čaja ili nekog toplog napitka puno je bolja varijanta.

Foto: Shutterstock
Izvor: mindbodygreen.com
I.N.

Još vijesti