Mojfaks.hr u Vijesti

Volite okus hmelja? Odlično, jer se za sve pivopije na PBF-u organiziraju Dani piva

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu i ove se godine održava vrlo zanimljiv event. Riječ je o Danima piva, a posjetitelji će moći saznati sve o proizvodnji ovog, već stoljećima omiljenog, hladnog napitka.

24. travnja 2019 11:50
Volite okus hmelja? Odlično, jer se za sve pivopije na PBF-u organiziraju Dani piva

Volite okus hmelja? Odlično, jer se za sve pivopije na PBF-u organiziraju Dani piva Foto: MojFaks

Od 24. do 26. travnja na PBF-u održavaju se Dani piva u organizaciji studentske udruge Probion, ali i craft pivovara poput Nove runde, Varionice te Lepi Dečki Breweryja. Posjetitelji ovih Dana piva imat će priliku saznati sve o povijesti i tehnološkom razvoju piva, pokretanju svoje vlastite pivovare, čuti zanimljive priče hrvatskih pivara te posjetiti pogon Medvedgrad pivovare.



Svi ljubitelji piva koji dođu na PBF-ove Dane piva imat će priliku naučiti o povijesti i razvoju tehnologije piva, ali će i saznati kako razviti proizvod koji ljudi žele i to preko primjera craft pivovare Lepi dečki iz Čakovca. K tome, bit će održana i radionica izrade piva na PBF-u, predstavljanje hrvatskih pivovara. Ono što će mnoge zanimati jest posjet pivovari Medvedgrad kako bi iz prve ruke saznali i vidjeli kako se to godinama ondje radi.

Izvor: Unsplash

Svi zainteresirani studenti, no i oni koji to nisu, ali su veliki ljubitelji piva mogu se prijaviti na Dane piva PBF-a i saznati sve informacije na Facebook eventu.

MojFaks
foto: Unsplash

Još vijesti