Mojfaks.hr u Vijesti

Vozač autobusa maltretirao studenticu, a putnici gledali

Vozač tvrtke autoprijevoznik Lasta, Goran Mišić, fizički je nasrnuo na studenticu Đurđicu Ilić, nakon kraće rasprave oko plaćanja prtljaga i karte. Putnici su mirno promatrali ovaj incident.

15. listopada 2015 14:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kada je u nedelju navečer krenula iz Smedereva za Beograd, gdje studira treću godinu na Poslovnoj školi, 21-godišnja Đurđica Ilić nije ni sanjala što će doživjeti...

Đurđica kaže da je problem nastao već pri ubacivanju putne torbe u prtljažnik, jer nije imala sitno za tu uslugu: "Iz čista mira me vrijeđao i psovao, na što nisam reagirala. A kad je još čuo da nemam kartu i da ju mora ručno napisati, pobjesnio je. Ponovo me počeo vređati, vikati i psovati jer kartu nisam kupila na šalteru. Pretio je da će me izbaciti iz autobusa ."

Kada ga je putnica zamolila da ju ipak primi, jer je hladno i ima prtljagu, vozač je skočio sa sjedišta, otrgnuo joj vrećicu iz ruke nakon čega ju je pokušao izbaciti iz autobusa: "Počeo me tresti, štipati i stezati za ramena, kako bi me izgurao van. Držala sam se za suvozačevo sjedalo i vrištala. Kada sam se pustila, gurnuo me snažno šakom lice i tada mi se istegnuo vrat. Taman kada me htio udariti šakom, moj prijatelj, koji je već ušao u autobus, skočio je i uhvatio ga za ruku i tako spriječio još gore posljedice."

Dok je vozač bijesno „divljao” nad nedužnom studenticom, putnici su sjedeli i bez riječi promatrali. Napadnuta putnica je otišla u Hitnu službu smederevske bolnice, gdje su joj dijagnosticirali modrice na rukama, crvenilo na licu od udarca, kao i distorziju vrata i povrede kralježaka.



"Politika" je neslužbeno saznala da je utvrđeno, nakon konzultacija s tužiocem, da nema elemenata krivičnog djela pa je protiv vozača podnesena prekršajna prijava za učestvovanje u tučnjavi.

U Lasti kažu da su protiv vozača Gorana Mišića već poduzete sve mjere u skladu sa odredbama Zakona o radu. Kako je došlo do konflikta i šta se zapravo dogodilo bit će poznato nakon završetka istrage, rekla je Nikolina Gatarić, samostalni suradnik za medije.

Upitana o kakvim je konkretno mjerama riječ, Gatarićeva kaže da je vozač „udaljen s posla i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak”.

L.B./izvor: Mondo
foto: Freeimages

Još vijesti