Mojfaks.hr u Vijesti

Za lakše studiranje: Gradić u Slavoniji osigurao 25 stipendija u tri kategorije

Kako manji gradovi i općine brinu o svojim studentima, pokazuje sve više natječaja za novčane potpore. Novci, u obliku stipendije, namijenjeni su učenicima i studentima te im iznimno olakšavaju školovanje, neovisno o tome školuju li se u svom mjestu ili su pak u drugom gradu.

24. listopada 2018 12:08
Za lakše studiranje: Gradić u Slavoniji osigurao 25 stipendija u tri kategorije

Za lakše studiranje: Gradić u Slavoniji osigurao 25 stipendija u tri kategorije Foto: MojFaks

Jedan takav manji grad koji je i ove godine osigurao stipendije za svoje studente je Belišće. Prema pisanju Glasa Slavonije, baš iz belišćanske gradske uprave dolaze dobre vijest za redovne studente i njihove roditelje kada je u pitanju stipendiranje. Naime, do sada je Grad Belišće za studentske stipendije iz gradskog proračuna isplaćivao 540 000 kuna (po 1 000 kuna mjesečno za 25 najboljih te po 600 kuna mjesečno za studente s prosjekom iznad 3,0).

Izvor: MojPosao.hr

"Od ove akademske godine, ne samo da će ti iznosi biti povećani nego će stipendiranje obuhvatiti sve studente s područja Belišća i prigradskih naselja koji redovito studiraju. Natječaj će se objaviti sljedeći tjedan, a prema njemu će 25 najboljih studenata ubuduće dobivati 1 100 kuna mjesečno, oni s prosjekom iznad 3,0 dobivat će 700 kuna, a svi ostali, koji redovito studiraju, dobivat će 400 kuna mjesečno. U ovom trenutku nismo u mogućnosti procijeniti koliki će biti ukupan broj prijavljenih za stipendiranje, no za sve njih nastojat ćemo osigurati sredstva u proračunu.", kazao je gradonačelnik Dinko Burić za Glas Slavonije.

Natječaj će izaći sljedeći tjedan na službenoj stranici Grada Belišće.

Ivana Petrić
izvor: Glas Slavonije
foto: tzosbarzup.hr

Još vijesti