Mojfaks.hr u Vijesti

Za ljubitelje hamburgera: gdje možete najbolje jesti u Zagrebu?

Ne biste vjerovali, ali najfinije hamburgere nećete naći samo na okretištu Savski most (jer je tamo svaki hamburger najbolji u gradu). Donosimo vam nekoliko lokacija gdje ćete se moći ugušiti u svom najdražem fast foodu - hamburgeru.

2. prosinca 2014 16:19
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Do prije godinu dana u Zagrebu niste mogli naći specijalizirane restorane za prave, američke hamburgere. Danas ih, na svu sreću ili nečiju žalost, ima sve više i više. No što je to što čini pravi hamburger? Pljeskavica, debelo pecivo, umaci? Mi bismo rekli - svo troje. Upravo zbog toga donosimo popis nekoliko fast foodova koji imaju malo drugačiju i zanimljiviju varijantu hamburgera.


Papa’s True American Bar
Ovaj objekt brze prehrane odiše pravim, američkim duhom, od interijera do hrane i piva. U ponudi ima fini hamburger sa 100 postotnom junećom pljeskavicom i jako debelim pecivom - Papa\'s burger. Na meniju možete pronaći hamburger, cheeseburger, BBQ  i Farmburger.



Rocket Burger Cafe
Ono što hamburger u Rocket Burgeru čine tako finim su domaće pripremljena peciva i umaci što rijetko koji restoran brze prehrane radi. Osim finih burgera sa 100 postotnom goveđom pljeskavicom, Rocket se može pohvaliti bogatom ponudom \'američkih klasika\' kao što su krilca, onion rings, krumpirići, američke palačinke i deserti. Što se tiče cijena, najbolje od svega je da ništa nije iznad 40 kuna. Dobar domaći hamburger sa slaninom možete smazati za 32 kune.

MekPer\'s

Specijalitet MekPer\'sa je definitivno poznati Zloburger koji teži nevjerojatnih 650 grama, a za veće gladoše postoji i pljeskavica od kilogram mesa. Zanimljivo je da ovi hamburgeri idu u širinu, a ne u debljinu, tako da ćete na tanjuru dobiti pravog kapitalca za 35 kuna. Jeste li spremni na ovaj izazov?

RougeMarin
Bistro RougeMarin se definitivno smatra jednim od prvih restorana fast food prehrane koji su pokrenuli trend američke kuhinje. Iako danas u ponudi nemaju samo hamburgere i dalje su primaran izbor velikih ljubitelja hamburgera. Prije svega jer se uz velik izbor mesa: pilećeg, svinjskog, junećeg, purećeg, može odabrati još nekoliko vrsta priloga, 5 vrsta sira, karamelizirani luk, domaći umaci u pržena slanina.

Bistro Šalša
Dobro, čuli smo za juneće pljeskavice, pljeskavice od miješanog i svinjećeg mesa, no za ramstek pljeskavice još nismo znali. Naime, upravo je to zanimljivost koja čini ovaj bistro poseban u odnosu na druge fast foodove. Uz klasično, sezonsko povrće ovaj restoran brze prehrane u svoje hamburgere stavlja dresing od jogurt iz kućne radinosti i istarsku pancetu. Njam, njam!



foto: Shutterstock
I.Č./Izvor: Volim-meso.hr

Još vijesti